Kantoorruimte voldoet niet meer?
Bekijk alle projecten

Kantoor verbouwen

Plannen om je kantoor te verbouwen? Laat me je adviseren

Bel Martin

Je denkt erover om je kantoor te verbouwen? Wij helpen je graag met dit veelomvattende proces. Wat de reden voor de verbouwing ook is, wij denken met je mee en zorgen ervoor dat jouw kantoor er uiteindelijk uit komt te zien zoals jij voor ogen hebt. Dit gebeurt allemaal binnen een zo kort mogelijk tijdsbestek, want we snappen dat je na de verbouwing weer volop aan de slag wilt!

Je moet je fijn voelen op het kantoor

Je kantoor verbouwen kan ervoor zorgen dat de medewerkers lekkerder in hun vel zitten op het kantoor, iets wat van groot belang is. Vroeger dachten we dat een kantoor een saaie en grijze ruimte moest zijn zonder afleidingen. Maar gelukkig kwamen we er al snel achter dat dit niet het geval is. In een kantoor moet je je namelijk fijn en op je gemak voelen. Dit is beter voor de sfeer maar ook de productiviteit van medewerkers. Een mens functioneert nou eenmaal beter in een fijne werkomgeving.

Kantoor na verbouwing

Redenen om een kantoor te verbouwen

We snappen dat niet iedereen om dezelfde reden een kantoor wilt verbouwen. Misschien is jouw kantoor al tientallen jaren niet meer onderhouden en valt het bijna uit elkaar? Maar het kan ook zijn dat jouw bedrijf gegroeid is of gefuseerd en je daarom een andere huisstijl wilt hanteren. Daar hoort het kantoorontwerp ook bij. Tot slot is het mogelijk dat je wat nieuws wilt omdat je er gewoon aan toe bent. Een nieuwe en frisse omgeving om jou en je medewerkers weer wakker te schudden. Wat de reden ook is, wij zorgen ervoor dat in jouw kantoor dromen werkelijkheid worden.

Waarom een kantoor verbouwen met Grip?

Wij durven te zeggen dat we een toonaangevende partner zijn voor het onderzoeken, ontwikkelen en realiseren van een kantoor verbouwing. Onze werkzaamheden resulteren in een werkomgeving die in balans is voor zowel jou als je medewerkers. Dit doen we door de behoefte van jouw bedrijf helder in kaart te brengen. Zo denken we na over werkplekconcepten die het balans herstellen binnen het kantoor en de productiviteit verhogen. Uiteraard houden we hierbij altijd rekening met de planning, het budget en de kwaliteit. Hoe we dit doen? Met een unieke en onafhankelijke methode waardoor onze opdrachtgevers al sinds 2013 voor ons kiezen. Benieuwd naar wat we al voor onze klanten hebben mogen betekenen? Bekijk onze projecten.

Stappenplan

GRIP interieurprojecten geeft vooraf een realistische indicatie van de projectkosten. Alleen op die manier is het mogelijk om controle te houden van eerste idee tot en met de oplevering.

Met oog voor mensen, methode en middelen gaat GRIP interieurprojecten van start met een onderzoek om daarna een passend interieurontwerp te maken voor je kantoor. Daarnaast is zorg voor het proces tot de eerste dag in een nieuw kantoor wat het verschil maakt.

Om een goede indicatie te kunnen maken doorloopt GRIP 5 stappen.

Eiland
 • Maak een lijst met onderwerpen

  Bepaal welke onderdelen van toepassing zijn in het project. Een budgetindicatie bestaat uit een aantal onderdelen. Denk daarbij aan vloer, plafond, wanden, meubilair, raambekleding etc. Vergeet niet dat ook projectkosten, zoals ontwerp, bouwbegeleiding en verhuizing een onderdeel zijn van deze kosten.

 • Prijs- en kwaliteitsniveau bepalen

  De prijs per m2, van bijvoorbeeld een vloer, is afhankelijk van het gewenste kwaliteitsniveau. Een pvc-vloer is misschien voor €32,- per m2 te leveren en te leggen, terwijl een parketvloer misschien wel €82,- per m2 gaat kosten. Enkele voorbeelden:
  Vloer               €30,- – €85,- m2
  Plafond           €27,- – €45,- m2
  E-installatie     €75,- – 175,- m2

 • Vermenigvuldig en tel op

  Wanneer je achter alle onderwerpen een prijsniveau hebt bepaald, ben je in staat te bepalen welk budget je moet hanteren.

 • Houd rekening met onvoorziene uitgaven

  Ondanks dat deze manier van berekenen een realistische inschatting geeft, zijn er diverse factoren van invloed op de uiteindelijke kosten.

 • Wees realistisch

  Geschrokken van het bedrag onder de streep? Blijf realistisch, ga niet aan de slag met de gedachten ‘wij kunnen het wel voor minder’. Velen die je voor zijn gegaan kunnen dat bevestigen: aanvullend budget zoeken is makkelijker dan proberen een project binnen een te klein budget te krijgen.

Gerealiseerde interieurs