GRIP interieurprojecten aanpak: van huisvestingsadvies tot realisatie

Onze aanpak

Onafhankelijke en integrale aanpak van je interieurproject. GRIP op kwaliteit, budget en planning.

Onze visie

De GRIP aanpak

Wij geloven dat de juiste balans aan werkplekmogelijkheden bijdraagt aan het resultaat van een organisatie.
GRIP staat voor onafhankelijke turn-key begeleiding, waarbij alleen het belang van de eindgebruiker vooropstaat, van eerste ontwerp tot de eerste dag in een nieuwe omgeving.

Onze kracht zit in een integrale aanpak waarbij interieurontwerp, projectmanagement en bouwbegeleiding volledig op elkaar aansluiten.

In elk interieur dat wordt ontwikkeld voor een opdrachtgever streeft GRIP interieurprojecten naar een perfecte balans tussen vormgeving en functionaliteit. Dit is niet alleen zichtbaar in het eindresultaat, maar ook in het traject dat daaraan vooraf gaat.

Zet de eerste stap in jouw interieurtraject!

 

Kantoor binnenkant

Uitmuntend projectbeheer

Stap voor stap GRIP

Wanneer wij onze opdrachtgevers vragen waarom ze kiezen voor GRIP, benoemen zij vaak onze heldere stappen. Deze stappen zijn:

  • HuisvestingsAdvies
  • RealisatieOntwerp
  • RealisatieBegeleiding 

Het HuisvestingsAdvies geeft inzicht in de werkelijke behoefte van een organisatie, op basis hiervan kan een werkplekconcept worden omschreven. Een overzicht van werkplek eigenschappen die past bij de unieke behoefte van je organisatie. Dit wordt concreet gemaakt in het RealisatieOntwerp. Vanuit een ConceptOntwerp worden de eerste ontwerpen gevormd, welke vervolgens tot in detail worden uitgewerkt. Details die grip geven tijdens de laatste stap, de RealisatieBegeleiding. Onze GRIP methode is gebaseerd op onze jarenlange ervaring en de vele verhuizingen en verbouwingen van kantoren die we hebben mogen begeleiden. Ervaring die wij graag gebruiken om grip te geven op jouw interieur project.

HuisvestingsOnderzoek

Een HuisvestingsOnderzoek geeft antwoord op het gebruik van de werkplek. Op verschillende manieren is er inzicht te krijgen in bezettingsgraad van werkplekken, gebruik van vergaderruimtes en gebruik van faciliteiten en voorzieningen. Dit werkplekonderzoek geeft een feitelijke weergave van het gebruik. Eventuele groei of krimp van de organisatie, gewenste cultuurverandering of andere strategische keuzes komen op tafel door kwalitatief onderzoek. In het HuisvestingsOnderzoek past GRIP interieurprojecten een combinatie van methodes toe om de juiste informatie inzichtelijk te krijgen. Meten is weten. Op basis van het HuisvestingsOnderzoek is een HuisvestingsAdvies op te stellen dat volledig aansluit bij de (toekomstige) behoefte van een organisatie.

HuisvestingsAdvies

Een HuisvestingsAdvies verteld waar een kantoor en werkplekconcept voor jouw organisatie aan moet voldoen. We bekijken de inzichten uit het HuisvestingsOnderzoek vanuit verschillende kanten. Zo komen we tot duidelijke scenario’s met heldere kaders.  Bij elk HuisvestingsAdvies kijken we of strategisch advies op lange termijn gewenst is. Ook kijken we of er al een pand op het oog is, waarbij we moeten onderzoeken of het past bij de wensen. 

vergaderen op kantoor

ConceptOntwerp

In een ConceptOntwerp leggen we de plannen voor indeling en sfeer visueel vast. Een interieurontwerp voor een kantoor bestaat uit voorbeelden, materialen, collages en plattegronden. Omdat wij onze opdrachtgever tot het diepst van de organisatie kennen, komen we met creatieve ontwerpen en indelingen die passen bij de dagelijkse behoefte tijdens het werken. Een ConceptOntwerp wordt uiteindelijk concreet in een 3D visualisatie vastgelegd. Hiermee loop je digitaal door het pand en het lijkt of je er al bent.

RealisatieOntwerp

In het RealisatieOntwerp worden alle benodigde details benoemd voor de realisatie en de oplevering van het ontwerp. Aan de hand van de specificaties worden alle onderdelen tot in detail besproken, zodat je als opdrachtgever precies weet wat je kunt verwachten. We gaan pas aan de slag met het RealisatieOntwerp, wanneer het ConceptOntwerp definitief is. Op die manier werken we efficiënt van idee naar uitwerking. In het ConceptOntwerp bepalen we de vorm en kleur van een ruimte, bijvoorbeeld de keuken. Maar in het RealisatieOntwerp bespreken exact waar een lade, schapje en greepje komt.

3D kantoorontwerp

RealisatieBegeleiding

RealisatieBegeleiding is het projectmanagement waarmee we de verbouwing of verhuizing, van idee tot realiteit te brengen. Tijdens het gehele project wordt de balans tussen budget, planning en kwaliteit bewaakt. De ProjectManager van GRIP is tijdens het gehele project betrokken en zorgt ervoor dat niets tussen wal en schip raakt. Op basis van de uitgewerkte stukken in het RealisatieOntwerp én onze jarenlange ervaring, verliezen we geen moment de grip. Wij staan als een soort collega naast de verantwoordelijke binnen jouw organisatie. Wanneer het nodig is, kunnen wij tot de kleinste details zorgdragen voor het project, dit noemen wij BouwToezicht. Betrokken tot ná de eerste dag in gebruik.

BouwToezicht

Met BouwToezicht heeft GRIP een actieve rol tijdens de dagelijkse gang van zaken op de bouw. Dat kan handig zijn als er geen medewerker, zoals een facilitaire collega, beschikbaar is tijdens de realisatie voor praktische zaken. Met RealisatieBegeleiding zorgen we stap voor stap dat het RealisatieOntwerp wordt gerealiseerd, maar met BouwToezicht wordt er voorzien in de extra zaken die komen kijken bij een verhuizing of verbouwing.

GRIP houden op werkplek behoefte

Verhuizen en verbouwen is geen doel op zich. Wij ondersteunen de organisatie bij het behalen van gestelde doelen. Omdat een interieurproject onderdeel is van een cyclus blijven wij graag betrokken om na het project de resultaten te evalueren en periodiek de behoefte binnen de organisatie in kaart te brengen. Op deze manier voorkomen we achterstallig onderhoud op het huisvestingsbeleid. Zo geven wij blijvend grip op jouw interieurproject.

Tijd voor GRIP – aan de slag

Hi, ik ben Tamara en help je graag.

ProjectManager