Bouwbegeleiding bij inrichting kantoor

Zorg bij een nieuw in te richten kantoorruimte voor bouwbegeleiding. Blinde paniek kan namelijk toeslaan, wanneer de onbegrensde mogelijkheden van een nieuw in te richten kantoorruimte doordringen. Welke stappen moet je allemaal zetten om ‘casco-angst’ om te zetten naar een ‘casco-kans’?

bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding bij turn-key

Door bouwbegeleiding kun je er voor zorgen dat een project goed verloopt. Voor veel mensen is het lastig zich voor te stellen welke mogelijkheden een lege, casco, ruimte te bieden heeft. Daarnaast ontbreken de eerste primaire zaken als installaties en wanden. Waarom zou je je zo’n uitdaging op de hals halen? Liever een turn-key kantoor, waar alles is geregeld.

In het dagelijks leven komen veel mensen al oren en ogen te kort. Wanneer een verhuizing of verbouwing zich aandient loopt dat tekort alleen maar op. De druk van een bedrijfsinterieur project wordt pas zichtbaar als het geheel gerealiseerd moet worden. Hieronder vier tips hoe je er voor kunt zorgen dat een interieurontwerp voor kantoor goed verloopt.

 1. Goed begin is het halve werk
  Bedenk welke vragen er kunnen komen en geef complete antwoorden. Zo loopt het lekker vlot door omdat de vakman geen voordehand liggende controle vragen hoeft te stellen. Concreet? Geef details aan op de tekening.
 2. Kijk vooruit
  In de planning is al te zien wat er aan werkzaamheden gaat komen. Een bouwoverleg is niet om brandjes te blussen, maar om met elkaar vooruit te komen en details met elkaar af te stemmen. Plan dus regelmatig bouwoverleggen.
 3. Iemand is niemand
  Wijs taken duidelijk toe aan mensen. Wanneer iedereen denkt dat iemand het zal doen, is er een grote kans dat uiteindelijk niemand het doet. Maak daarom een actie-overzicht met daarbij een naam.
 4. Investeer in ervaring
  Ervaring geeft een vooruitziende blik. Met het investeren in een projectmanager, die de bouwbegeleiding verzorgt, verklein je het risico op faalkosten aanzienlijk. Dat is heel wat waard! Zorg daarom voor goede bouwbegeleiding.

GRIP interieurprojecten houdt projecten onafhankelijk beheersbaar, van eerste ConceptOntwerp tot en met (interieur)bouwbegeleiding.


“De samenwerking met Grip en de leveranciers heb ik als zeer prettig en professioneel ervaren. Een persoonlijke klik met de Grip projectmanager is van groot belang.”

Noortje Tienhooven, facilitair manager BerenschotGeïnteresseerd?

Neem contact met mij op en vertel mij wat je vragen zijn. Ik help je graag

– Martin, eigenaar en interieurontwerper


Deze pagina delen