Interieurontwerp voor kantoor

Voor een organisatie is het prettig als je geen omkijken hebt naar het interieurontwerp voor je kantoor, afbouw en overige randzaken. Een verbouwing of verhuizing geeft al druk genoeg. Soms moet je nog even roeien met de riemen die je hebt. Wanneer een huurcontract, van het ondertussen te kleine pand, nog niet is afgelopen, is het lastig te besluiten waar je nog wel of niet in investeert. Zeker wanneer er bijvoorbeeld toch echt nog een aantal bureaus zouden moeten worden geplaatst.

Interieurontwerp voor kantoor biedt handvatten

Het creëren van een interieurontwerp voor uw kantoor lijkt overbodig als er niet direct een interieurproject op stapel is. Toch kan het handvatten bieden die direct toe te passen zijn. Zo kun je nieuw aan te schaffen producten of diensten al afstemmen op de toekomstige gewenste situatie. Hiermee wordt voorkomen dat er enorme investering in middelen door veranderende behoefte teniet wordt gedaan.

Voor een organisatie is het goed om na te gaan of er op de korte termijn, binnen de afschrijving van een eventuele investering, sprake is van een veranderd interieurconcept. Met de investering in een vormgevingsrichtlijn, in de vorm van een ConceptOntwerp, wordt het als het ware mogelijk in de toekomst te kijken. Zo houdt je GRIP op de investeringen in een interieur.  


“Het interieurontwerp van GRIP gaf ons een kantoor met meer interactie en toch een optimale akoestiek”

Gijs en Saskia van den Broek, Van Heugten TransportVerhuizen

De zoektocht naar een ideaal pand om te kopen of te huren kan spannend zijn. Interieurontwerp en projectbegeleiding zijn van latere zorg. Tijdens een kantoorverhuizing of -verbouwing komen veel verschillende disciplines samen. Juist omdat elke organisatie anders is, is het belangrijk om aan de hand van een passend en nauwkeurig stappenplan te werk te gaan. Op die manier kan controle worden gehouden op een project: van eerste initiatief tot en met de eerste dag in de nieuwe werkomgeving. Waar start je en op basis van welke informatie ga je op zoek? Hierbij 3 stappen om daar grip op te krijgen.

Functionele behoefte op een rijtje

Op basis van ons WORKDayNA is goed in kaart te brengen welke behoefte er is aan werkplekken, overleg en overige faciliteiten. Een verhuizing of verbouwing is een ideaal moment om de verbeteringen door te voeren, dus deze wijzigingen kunnen in dit lijstje worden doorgevoerd. 

interieurontwerp voor kantoor

Ruimtelijke behoefte visualiseren

Door alle benodigde elementen, die voorkomen in de functionele behoefte, te visualiseren middels blokken en m2 wordt zichtbaar wat de ruimtelijke behoefte is. Met het toevoegen van noodzakelijke elementen, zoals verkeersruimte en gezamenlijke faciliteiten, wordt een realistische berekening compleet gemaakt. 

Inpassen van vlekkenplan

Hoe kom je erachter of een specifiek pand aansluit bij de behoefte? De gegevens uit de vorige stap bieden een handvat in de zoektocht naar het ideale pand. Wanneer een potentieel pand zich aanbiedt kunnen de vlekken uit de vorige stap worden geprojecteerd op een plattegrond om te controleren of het geheel past.

Het is natuurlijk super als het aanbod van pand en de ruimtelijke behoefte van een organisatie bij elkaar komen. Al is dat wel het begin van alle overige stappen die moeten worden genomen. Een goede match voorkomt dat er onnodig veel moet worden geïnvesteerd om een mis match te compenseren. Met een ruimtelijk programma van eisen geven we GRIP op de keuzes die in een vroeg stadium moeten worden gemaakt. Een goed begin is het halve werk!  

Geïnteresseerd? 

Bel 0318 – 237 396 of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking en laat ons GRIP op uw project krijgen.

Deze pagina delen