• bionextede
    Bionext in Ede fungeert als schakel tussen Nederlandse biologische ketens; van boer tot consument. Voor hun huidige huisvesting, in een monumentaal pand op het terrein van de voormalige Frisokazerne in Ede, liet GRIP elementen uit hun werkveld terugkomen.

Van vlekkenplan tot kas-vergadering.

Een thuishaven realiseren voor medewerkers aan zeer uiteenlopende projecten, was de uitdaging die GRIP namens opdrachtgever Bionext aanging. Bionext fungeert als schakel tussen Nederlandse biologische ketens; van boer tot consument.

ConceptOntwerp en 3D Visualisatie.

Aan het einde van de eerste fase, het ConceptOntwerp, worden de getekende plattegrond en de collage samen het uitgangspunt om het geheel te visualiseren. Het digitaal model en de technische tekening presenteren we in 3D beelden. De film stellen we online beschikbaar, zodat deze net zo vaak bekeken kan worden als gewenst.

Monumentaal pand.

Voor hun huidige huisvesting, in een monumentaal pand op het terrein van de voormalige Frisokazerne in Ede, liet GRIP elementen uit hun werkveld terugkomen. Er is een kas gebouwd -met een flexibele scheidingswand- die dienst doet als vergaderruimte, de toegepaste kleuren en wandvullende afbeeldingen zijn geïnspireerd op akkerbouw en veeteelt en het interieur is tot stand gekomen met respect en aandacht voor het omringende landschap en de gedeelde binnenplaats. De door GRIP aangedragen oplossingen en ideeën sluiten aan bij de filosofie van de organisatie. De focus-plek in de vorm van een huisje in een eenvoudig materiaal is hiervan een voorbeeld maar ook de kantoormeubels en de bibliotheek die gerealiseerd werd als oplossing voor de grote hoeveelheid naslagwerk. De bibliotheek doet tevens dienst als ontvangstruimte en die multifunctionele insteek past ook goed bij de organisatie. Daarnaast werden door GRIP karakter en constructie van het monumentale pand benadrukt; om de karakteristieke kozijnen te behouden werden voorzetramen geplaatst. Ook werd een verlaagd plafond voorkomen; het pand kon de oorspronkelijke (nok)hoogte behouden door toepassing van plafondpanelen t.b.v. akoestiek en kantoorverlichting. De bestaande wanden werden gehandhaafd en leverden een coulissenlandschap op; na iedere wand komt als het ware een nieuw landschap tevoorschijn!

Vraag vrijblijvend ons GRIP interieurprojecten magazine aan.

Bent u benieuwd naar de interieurprojecten die wij reeds hebben mogen realiseren? Ontvang vrijblijvend ons laatste GRIP interieurprojecten magazine!
Deze pagina delen