Bionext - GRIP Interieurprojecten

Bionext Ede

Een interieur met respect en aandacht voor het omringende landschap

Neem contact op

Van vlekkenplan tot kas-vergadering

Een thuishaven realiseren voor medewerkers aan zeer uiteenlopende projecten, was de uitdaging die GRIP namens opdrachtgever Bionext aanging. Bionext fungeert als schakel tussen Nederlandse biologische ketens; van boer tot consument.

Monumentaal pand

Voor hun huidige huisvesting, in een monumentaal pand op het terrein van de voormalige Frisokazerne in Ede, liet GRIP elementen uit hun werkveld terugkomen. Er is een kas gebouwd -met een flexibele scheidingswand- die dienst doet als vergaderruimte, de toegepaste kleuren en wandvullende afbeeldingen zijn geïnspireerd op akkerbouw en veeteelt en het interieur is tot stand gekomen met respect en aandacht voor het omringende landschap en de gedeelde binnenplaats.

Ga ook met ons in zee
  • Klant Bionext
  • Doel Een thuishaven realiseren voor medewerkers die werken aan zeer uiteenlopende projecten
  • Locatie Ede
  • Opgeleverd 2017

De door GRIP aangedragen oplossingen en ideeën sluiten aan bij de filosofie van de organisatie. De focus-plek in de vorm van een huisje in een eenvoudig materiaal is hiervan een voorbeeld maar ook de kantoormeubels en de bibliotheek die gerealiseerd werd als oplossing voor de grote hoeveelheid naslagwerk. De bibliotheek doet tevens dienst als ontvangstruimte en die multifunctionele insteek past ook goed bij de organisatie. De bestaande wanden werden gehandhaafd en leverden een coulissenlandschap op; na iedere wand komt als het ware een nieuw landschap tevoorschijn!

Vergaderruimtes Bionext

Er is een kas gebouwd, met een flexibele scheidingswand, die dienst doet als vergaderruimte.

Werkruimte Bionext

In de inrichting komen veel elementen terug uit het werkveld van Bionext.

Bionext werkruimte

De toegepaste kleuren en wandvullende afbeeldingen zijn geïnspireerd op akkerbouw en veeteelt.

Martin van Engelenburg
GRIP interieurprojecten

"Voor Bionext is er aan het einde van de eerste fase een 3D film van het ontwerp gepresenteerd. De film stellen we online beschikbaar, zodat deze net zo vaak bekeken kan worden als gewenst"

Terug naar projecten