Systeemplafond geeft flexibiliteit voor toekomstige aanpassingen

Een passend systeemplafond in een interieurproject

Lelijk systeemplafond?! Alles heeft zo zijn voor- en nadelen. Deze heb je ook bij de keuze van een plafond. Een strak plafond is natuurlijk heel mooi, maar hoe ga je om met toekomstige technische aanpassingen in een kantooromgeving?

Niet alle systeemplafonds zijn over één kam te scheren. Zo is er een groot verschil in uitstraling en functie.

3 veel voorkomende systeemplafonds:

Zichtbaar profielsysteem

Dit plafond type komt het meeste voor, het raster is duidelijk zichtbaar. Door te spelen met kleur en afmeting kan er een uniek beeld worden gecreëerd. Over het algemeen is er gemakkelijk achter dit plafond te werken.

Semi-verdekt profielsysteem

Met een semi-verdekt systeem is direct zichtbaar dat er meer zorg aan het plafond is besteed. De voordelen van een flexibel plafond, met een hoogwaardige uitstraling.

Verdekt profielsysteem

Dit plafond heeft een zeer strakke uitstraling, het raster is niet zichtbaar. Het risico van dit plafond is dat scheefliggende tegels erg opvallen. Daarom niet erg geschikt wanneer er vaak ‘achter’ het plafond moet worden gewerkt.

Tijdens het maken van interieurontwerp houden we rekening met de voorwaarde die uw organisatie stelt aan een kantoor en een plafond. Onafhankelijk bekijken we de beste optie.

GRIP Interieurarchitect voor uw kantoorinrichting

Deze pagina delen