Interieurarchitect voor kantoor

De perfecte balans tussen een mooie en functionele werkplek wordt door GRIP, interieurarchitect voor je kantoor, gerealiseerd. Met elkaar vergaderen, werken, collega’s ontmoeten in de koffiecorner of presenteren aan uw klanten. De ruimte waarin je werkt moet stimuleren en inspireren. De indeling van de ruimte, materialen en kleuren beïnvloeden deze beleving. Een interieurarchitect houdt zich bezig met alle aspecten van het interieur; kleur, licht (zowel kunst- als daglicht), vorm en materiaal. 

Eisen interieurontwerp door een interieurarchitect voor uw kantoor

Een interieurarchitect voor je kantoor dient rekening te houden met de balans tussen de diverse werkmogelijkheden bij jou op kantoor. Deze dienen afgestemd te worden op de mensen en de processen die we willen ondersteunen. Wanneer we rekening houden met het feit dat processen kunnen veranderen, weten we ook dat de behoefte binnen een werkomgeving kan veranderen. Veranderingen in de werkomgeving en processen stuiten van nature op veel weerstand. Door tijdens een interieurontwerp na te denken over het wegnemen van factoren die storen, kan dit bijdrage aan de positieve beleving van een werkomgeving. 

De balans creëren voor de behoefte van vandaag is daarom slechts het begin, dynamisch blijven om de balans in veranderende omstandigheden terug te vinden geeft de echt winst. Een organisatie die wil inspelen op de veranderende behoefte van de markt houdt zijn processen daarom regelmatig tegen het licht. Zet de eerste stap in je kantoor interieurtraject met ons WORKDayNA!


“Of het nu nieuwbouw of verbouw is van een kantoor, ik gun iedereen GRIP op het project.

Marleen Bosschart & Marieke Sanders, K3 OrganisatieIntegraal ontwerp

Het doel van een interieurproject is niet het creëren van een aantrekkelijk bedrijfsinterieur op zichzelf. GRIP interieurprojecten heeft veel ervaring in het ontwikkelen van een integraal ontwerp waarbij vormgeving en functionaliteit op elkaar zijn afgestemd. Zo ontstaat een ontwerp dat bijdraagt aan de dagelijkse processen én resultaten. Gedrag, omgeving en faciliteiten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Duurzame verandering in een werkomgeving op slechts één van deze gebieden is gedoemd te mislukken. 

interieurarchitect voor kantoor

Voor een organisatie is het prettig als je geen omkijken hebt naar het ontwerp, afbouw en overige randzaken bij een interieurproject. Een verbouwing of verhuizing geeft al druk genoeg. Bij het ontwikkelen van een interieur ontwerp is het belangrijk om nog niet geremd te worden door technische details. De vormgeving en de functie staan voorop. Wanneer dit vorm heeft gekregen in een interieurontwerp voor kantoor is het de kunst dit goed te vertalen richting de realisatie.

Interieurontwerper kantoor

In de werkwijze van GRIP Interieurprojecten als binnenhuisarchitect voor uw kantoor is het vastleggen van details een belangrijke schakel. Tijdens het coördineren van de uitvoering wijzen onze projectmanagers dan ook regelmatig op de informatie op de tekeningen. Dit voorkomt een boel ellende, want voorkomen is beter dan genezen. 

Drie fases

GRIP Interieurprojecten werkt in drie fases die zijn onderverdeeld in de volgende stappen: Het ConceptOntwerp (Interieurontwerp in 3D); het RealisatieOntwerp (Uitwerking en details) en de RealisatieBegeleiding (Uitvoering van het interieurproject). Bij elk project wordt gegeven welke stappen nodig zijn. Omvang en planning zijn van invloed op het presenteren en goedkeuren van tussentijdse stappen. De tussentijdse goedkeuringen helpen elke stap bewust te nemen, zodat iedere stap ook een is die voorwaarts gaat.

ConceptOntwerp – Interieurontwerp in 3D

Het begeleiden van een project kan alleen op basis van de juiste informatie. Tijdens de eerste besprekingen staat het overdragen van informatie centraal: organigram, aantal medewerkers, de benodigde faciliteiten, gewenste uitstraling en gebruikseisen. Indien gewenst wordt ook externe informatie opgenomen zoals ligging, verordeningen en gemeentelijke kaders.

RealisatieOntwerp – Uitwerking in details

Alle informatie wordt verzameld in de projectadministratie. Afspraken, contactpersoon, actuele tekeningen, adressen en overige informatie worden hierin opgenomen. Dit document wordt aangevuld en gewijzigd wanneer dat nodig is. Het is de kapstok waaraan alle informatie wordt opgehangen.

RealisatieBegeleiding – Uitvoering van het interieurproject

Tijdens de realisatiefase is er veel informatie die gedeeld moet worden. Zo wordt controle behouden over planning, kwaliteit en budget. Indien gewenst worden bouwoverleg en -bezoek bijgewoond.

Geïnteresseerd?

Bel 0318 – 237 396 voor een vrijblijvende kennismaking en laat ons GRIP op uw project krijgen.

Deze pagina delen