Start met eenvoudige aanpassingen voor een ideale werkomgeving

Zo blijven werknemers loyaal

Een gemiddelde ideale omgeving op kantoor creëren lijkt onmogelijk. Wanneer de een het warm heeft, heeft de ander het koud. Er zijn echter diverse factoren die over het algemeen als positief worden ervaren. Het is natuurlijk pure winst wanneer hier tijdens een interieurontwerp al rekening mee kan worden gehouden.  Hieronder de 5 ideeën.

1 Daglicht

Met een gecontroleerde toetreding van daglicht wordt een werkplek vaak als prettig ervaren. Door het afstemmen van de toetreding van licht op de verschillende functies is al veel winst te behalen. 

2 Luchtverversing

De temperatuur afstemmen naar ieders tevredenheid is lastig. Luchtverversing daarentegen vindt vrijwel iedereen prettig. Dit kan met een goede installatie, maar ook middels roosters of een open raam. 

3 Akoestiek

Het beperken van het dragen van geluid of de echo dragen bij aan de rust en mogelijkheid tot focus op kantoor. In een eerdere blog hebben wij hier al wat tips over de verschillende vormen van akoestiek gegeven.

4 Groen

Bij de inventarisatie van wensen op kantoor onder medewerkers zijn planten een vast onderdeel in de top 3. Bijzonder is dat zelfs kunstgroen al een positieve bijdrage geeft aan de beleving. 

5 Bedrijfssfeer

De zichtbaarheid van bedrijfscultuur en -identiteit in een werkomgeving verhogen de betrokkenheid en loyaliteit van medewerkers aan een organisatie. 

Het lijken voordehand liggende zaken. Toch is dit het laaghangende fruit in de zoektocht naar een prettige werkplek. Een verhuizing of verbouwing is een perfect moment om hierover na te denken en direct te verwerken in een interieurontwerp.

Deze pagina delen