Proactieve bouwbegeleiding geeft controle

Bouwbegeleiding? 4 tips!

In het dagelijks leven komen veel mensen al oren en ogen te kort. Wanneer een verhuizing of verbouwing zich aandient loopt dat tekort alleen maar op. De druk van een project wordt pas zichtbaar als het geheel gerealiseerd moet worden. Hoe voorkom je dat een interieurproject uitloopt op puinruimen?

1 - Goed begin is het halve werk

Bedenk welke vragen er kunnen komen en geef complete antwoorden. Zo loopt het lekker vlot door omdat de vakman geen voordehand liggende controle vragen hoeft te stellen. Concreet? Geef details aan op de tekening.

2 - Kijk vooruit

In de planning is al te zien wat er aan werkzaamheden gaat komen. Een bouwoverleg is niet om brandjes te blussen, maar om met elkaar vooruit te komen en details met elkaar af te stemmen. Dus? Plan regelmatig bouwoverleg.

bouwbegeleiding

3 - Iemand is niemand

Wijs taken duidelijk aan mensen toe. Wanneer iedereen denkt dat iemand het zal doen, is er een grote kans dat uiteindelijk niemand het doet. Actie? Maak een overzicht van acties met daarachter een naam.

4 - Investeer in ervaring

Ervaring geeft een vooruitziende blik. Met het investeren in een projectmanager, die de bouwbegeleiding verzorgt, verklein je het risico op faalkosten aanzienlijk. Dat is heel wat waard! En daarom? Schakel bouwbegeleiding in.

GRIP interieurprojecten houdt projecten onafhankelijk beheersbaar, van eerste ConceptOntwerp tot en met (interieur)bouwbegeleiding.

Deze pagina delen