RealisatieOntwerp

Uitwerking en details

Na het ConceptOntwerp volgt de fase van uitwerking en details. De projectkaders worden duidelijk, het technische model wordt uitgebreid met detaillering, de planning wordt concreet ingevuld, budgetten worden voorzien van calculaties en alle specificaties worden vastgelegd. Een aangepaste visualisatie wordt gepresenteerd en alle info ten behoeve van de realisatie wordt uitgewerkt in technische tekeningen.

Projectkaders

Alle informatie verzamelen wij in de projectadministratie. Afspraken, contactgegevens, adressen en overige informatie worden hierin vastgelegd. Dit document wordt aangevuld en gewijzigd, indien noodzakelijk. Zie het als de kapstok waaraan alle informatie wordt opgehangen. De planning wordt voorzien van meer details, de budgetten worden voorzien van calculaties en de kwaliteit wordt vastgelegd in de documenten.


Technisch model

In de 3D van de eerste fase, het ConceptOntwerp, is al veel zichtbaar maar voor de volgende stap zijn nog meer finesses vereist. Het model, de technische tekening, wordt daarom verder gedetailleerd.
De juiste producten worden verwerkt, materialen worden toegepast en maatvoering wordt gecontroleerd. Nu de plattegrond details heeft, kunnen de verschillende benodigde tekeningen gemaakt worden.


“Als technisch tekenaar zorg ik ervoor dat alle details zijn vastgelegd op tekening. We laten niets aan het toeval over.”

– Vera, technisch tekenaar


Visueel overleg

Tijdens de technische detaillering worden nog meer onderdelen duidelijk. De visuele consequenties maken we zichtbaar in een vernieuwde 3D presentatie. De hoofdlijnen zijn hetzelfde maar er zijn nog meer details zichtbaar. Op deze manier leiden we de verwachtingen in goede banen.


Deelontwerpen

Afhankelijk van de benodigde werkzaamheden maken we per onderdeel een deeluitwerking. Op deze deeluitwerking staat de tekening met alle informatie die nodig is voor offertevorming en uitvoering van de werkzaamheden. Denk daarbij aan vloeren, wanden, plafonds, verlichting, installaties, raambekleding, wandafwerking, meubilair, maatwerk, beplanting enz. De materialen waaraan in de tekeningen wordt gerefereerd worden getoond op een materiaalbord. Zo geven wij volledige informatie en houden we grip op kwaliteit, budget en planning.


“GRIP creëerde een sfeervol interieur waar het bruist van de activiteiten.”

Peter van Heesewijk, ThalesAkkoord

Tijdens de RealisatieOntwerp-fase stemmen we tussentijds af met opdrachtgevers en andere betrokken partijen. Voordat er akkoord gegeven wordt op een deelontwerp willen wij er graag zeker van zijn dat de opdrachtgever weet wat er op een tekening staat. Daarom worden de verschillende deelontwerpen stuk voor stuk zeer nauwkeurig doorgelopen.


Deze pagina delen