RealisatieBegeleiding

Uitvoering van het interieurontwerp

Ons projectmanagement staat garant voor een soepel verloop van het traject. Bouwbudget: op basis van de deelontwerpen worden offertes aangevraagd en vergeleken. Een online beschikbaar document kan door alle betrokkenen worden ingezien. Planning: de datum van ingebruikname is bindend, van hieruit wordt teruggepland.

Aanbesteding

Op basis van de deelontwerpen worden offertes aangevraagd. De offertes worden inhoudelijk met elkaar vergeleken en in een vergelijkingsdocument opgesteld. Deelontwerpen worden aangepast wanneer de balans tussen kwaliteit en budget niet optimaal is, hierbij is het de kunst om functionaliteit
en vormgeving hier niet onder te laten leiden. Wij
zijn onafhankelijk en dat willen we graag zo houden. Opdrachten aan leveranciers verlopen rechtstreeks, maar met vragen kan de opdrachtgever bij ons terecht.


“Tijdens de realisatie zorg ik dat alles goed op elkaar wordt afgestemd. Als projectmanager bewaak ik de planning, het budget en de kwaliteit.”

– Arno, projectmanager en technisch tekenaar


Bouwbegeleiding

Tijdens de realisatie is er veel
informatie die gedeeld moet worden. Deze informatie beheren wij in de projectadministratie. Dit document
wordt aangevuld en gewijzigd wanneer dat nodig is. Onze aanwezigheid op
de bouw wordt in samenspraak met de opdrachtgever bepaald. Als afbouw- en projectmanager nemen wij het voortouw. We zijn het centrale aanspreekpunt tijdens het realisatietraject.


Budget

In het ConceptOntwerp zijn de initiële budgetten per onderdeel verdeeld, na de offerte-trajecten zijn de daadwerkelijke kosten verwerkt in het overzicht en tijdens de RB worden deze zorgvuldig bewaakt. Onze manier van werken is gericht op het beperken van meer- en minderwerk, daarnaast houden wij controle door vooraf duidelijk kaders op te stellen en hier reeds rekening mee te houden in de budgetten. We gaan van stelpost naar offerte, van offerte naar opdracht en van opdracht naar een gecontroleerde factuur.


Planning

De gewenste datum van ingebruikname zetten we vast en van daaruit plannen we terug. De beslissings- momenten, levertermijnen, offertetrajecten enz. worden ook opgenomen in de planning. Leveranciers worden actief betrokken bij het opstellen van de planning, zodat ze zich bewust committeren aan de afspraken. Onze proactieve communicatie is erop gericht om risico’s vroegtijdig te signaleren en hierop te ageren. In de planning kan weliswaar nog worden geschoven maar van de opleverdatum kan onder geen beding afgeweken worden.


“Of het nu nieuwbouw of verbouw is van een kantoor, ik gun iedereen GRIP op het project.

Marleen Bosschart & Marieke Sanders, K3 OrganisatieOplevering

Tijdens de laatste weken komen veel onderdelen bij elkaar. In deze hectiek is het van groot belang om overzicht te houden over werkzaamheden die moeten worden afgerond. Aan de hand van de gemaakte afspraken controleren we het traject. Via onze online tool houden we controle op zaken die nog moeten worden afgerond, her- steld of ingeregeld. Zo houden wij grip vanaf het eerste ConceptOntwerp tot en mét de oplevering van het interieurproject.


“Eigenlijk ben ik tijdens het project even je nieuwe collega, één met veel ervaring om te zorgen dat ons interieurproject goed verloopt.”

– Janine, projectmanager en interieurontwerper

Deze pagina delen