• De boom die prominent in het interieur aanwezig is, staat symbool voor de aanvankelijke wens om een pand op de begane grond te betrekken

VSA – Assen

Van huisvestingsadvies tot oplevering.

VSA -dé ICT specialist voor de hotelbranche- is vanuit het Drentse Vries naar Assen verhuisd. Naast het ontwikkelen van een interieurconcept heeft GRIP tevens een groot aandeel gehad in de begeleiding van het totale traject. GRIP interieurprojecten was betrokken vanaf het eerste uur; van het opstellen van een huisvestingsplan en uitwerken van het programma van eisen tot en met oplevering.

De connectie tussen in- en exterieur.

Wens van VSA was het creëren van een mooie en onderscheidende werkomgeving met de nadruk op hospitality, als blijk van waardering voor alle medewerkers. Aan die wens is ruimschoots voldaan en daarnaast is ook een praktische invulling gegeven aan het interieur. Op een centrale plek in het pand is een ruimte gerealiseerd waar software geïnstalleerd kan worden en voor de entree werd een meubel ontworpen dat de functies van wachtzitje en receptiebalie combineert. Voor de connectie met het werkveld werden landschappen uit de omgeving van hotels waarmee VSA samenwerkt wandvullend toegepast. Door een afwijkende vloerafwerking is een lange zichtlijn ontstaan waaraan de centrale overlegplek en de kantoren gesitueerd zijn. In de kantoren is een tapijtvloer toegepast met diverse schakeringen blauw, één van de corporate colors, de kantoormeubels zijn hier zorgvuldig op afgestemd. De boom die prominent in het interieur aanwezig is, staat symbool voor de aanvankelijke wens om een pand op de begane grond te betrekken. Een hoger gelegen etage kreeg uiteindelijk de voorkeur en de boom werd de connectie tussen in- en exterieur. Het is een trefpunt geworden, aan de ‘stam’ tafel vinden dagelijks vele ontmoetingen plaats.

ConceptOntwerp en 3D Visualisatie.

Aan het einde van de eerste fase, het ConceptOntwerp, worden de getekende plattegrond en de collage samen het uitgangspunt om het geheel te visualiseren. Het digitaal model en de technische tekening presenteren we in 3D beelden. De film stellen we online beschikbaar, zodat deze net zo vaak bekeken kan worden als gewenst.

Vraag ons GRIP magazine aan of plan een kennismakingsafspraak!

Ben je benieuwd naar de interieurprojecten die wij reeds hebben mogen realiseren?
Ontvang vrijblijvend ons laatste GRIP interieurprojecten magazine of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Deze pagina delen