• Het werkcafé faciliteert op verschillende manieren van werken en ontspannen. Door openheid en transparantie is de gerenoveerde ruimte geschikt voor grote bijeenkomsten die bij Thales bekend staan onder de naam townhallbijeenkomsten.

Thales – Eindhoven

Van kantine naar werkcafé.

De kans om de verouderde lunchruimte van Thales in Eindhoven om te toveren in een eigentijds werkcafé werd door GRIP interieurprojecten met beide handen aangegrepen. De rookruimte en de eentonige tafels en stoelen maakten plaats voor een sfeervolle ruimte waarin verschillende activiteiten plaatsvinden. Een ruimte die nog maar weinig gebruikt werd is veranderd in een bruisende plek van samenkomst.

Gekozen is voor het gebruik van de corporate colors; donker- en middenblauw. Deze komen in veel elementen terug en zijn gecombineerd met een lichte houtkleur voor de tafelbladen en de vloer en een donkere kleur voor de verlichtingsarmaturen en de onderstellen van de tafels. De ronde maatwerk zitbanken doorbreken de hoekigheid van de ruimte en communiceren met hun open vorm een welkomst-gebaar. De plantenbakken, die onderdeel uitmaken van de maatwerk-banken bieden ruimte aan een oase van groene planten. De kleur groen is terug te vinden op de wand nabij de keuken. De suggestie van een levende groene wand werd met een wandvullende afbeelding dicht benaderd. De diversiteit aan zitmogelijkheden biedt voor iedereen wat wils en ook een staande lunch of -overleg behoort tot de mogelijkheden.

“Een goed voorbeeld van onze nieuwe werkomgeving is het werkcafé. Eerder was het slechts een kantine, nu bruist het daar de hele dag.” 

– Hein Drucks

Ook voor de dagelijkse Lunch.

Voor het creëren van semi-afgesloten hoeken in de ruimte werd gebruikt gemaakt van Plectere, een ontwerp van Petra Vonk, die in 1990 afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Het is een mooie toevoeging, mede door de textuur van het materiaal en de bijbehorende akoestische eigenschappen. Voor de afwerking van de vloer werd gekozen voor een pvc- vloer die in de gehele ruimte toegepast is. De stroken werden in een visgraatmotief gelegd wat de vloer een klassieke en tegelijkertijd eigentijdse uitstraling geeft. Een voetbaltafel voorziet in de nodige ontspanning en competitie. Uiteraard faciliteert de ruimte nog steeds in datgene waarvoor deze eerder geschikt was; de dagelijkse lunch. De volgende pagina’s tonen het eindresultaat.

ConceptOntwerp en 3D Visualisatie.

Aan het einde van de eerste fase, het ConceptOntwerp, worden de getekende plattegrond en de collage samen het uitgangspunt om het geheel te visualiseren. Het digitaal model en de technische tekening presenteren we in 3D beelden. De film stellen we online beschikbaar, zodat deze net zo vaak bekeken kan worden als gewenst.

Samenwerken tot een passend interieurontwerp

Peter van Heesewijk was vanuit zijn functie van financieel medewerker betrokken als intern begeleider bij de totstandkoming van het werkcafé. Een veelomvattende taak die hij met zichtbaar plezier en oprechte interesse uitvoerde. Hij hield het reilen en zeilen nauwlettend in de gaten en hield collega’s op de hoogte van de vorderingen. De werkzaamheden werden vergemakkelijkt doordat Peter in de loop der jaren goede banden had opgebouwd met een aantal betrokkenen en vaste leveranciers.

Vraag vrijblijvend ons GRIP interieurprojecten magazine aan

Bent u benieuwd naar de interieurprojecten die wij reeds hebben mogen realiseren? Ontvang vrijblijvend ons laatste GRIP interieurprojecten magazine!
Deze pagina delen