Reuma Nederland - GRIP Interieurprojecten

ReumaNederland

ReumaNederland blijft in beweging!

Neem contact op

ReumaNederland blijft in beweging

Dagelijks zetten de medewerkers van ReumaNederland zich, vanuit het kantoor in Amsterdam, in voor de belangen van mensen met reuma. Meer dan 100 verschillende aandoeningen aan het ‘bewegingsapparaat’, die niet door een ongeval zijn veroorzaakt, vallen onder de noemer ‘reuma’.Je gewrichten, spieren, pezen en botten zorgen ervoor dat je je lichaam kan bewegen. Beweging die enorm belangrijk is in de strijd tegen reuma. Ook de organisatie ReumaNederland is in beweging en beweging brengt verandering. Eind 2020 werd daarom besloten om de werkplek voorzieningen aan te passen aan de veranderende behoefte van de medewerkers.

Ga ook met ons in zee
  • Klant ReumaNederland
  • Doel Meer zichtbaarheid, licht en beweging brengen
  • Locatie Amsterdam
  • Opgeleverd 2022
reuma nederland

Achtergrond

ReumaNederland zet zich in voor onderzoek naar betere behandelingen, betrouwbare informatie en komt op voor de belangenvoor mensen die leven met reuma. Zo wordt de kwaliteit van leven vergoot. Vanaf het kantoor werken de verschillende professionals die dit mogelijk maken. De dynamiek tussen de verschillende afdelingen is in de afgelopen jaren verandert. Juist het bundelen van de krachten, gebruik maken van elkaars expertise en het delen van het gezamenlijke doel vergroten de impact. Ten tijde van de kennismaking, bood het bestaande interieur daar weinig tot geen ruimte voor.

Naast het ConceptOntwerp heeft GRIP interieurprojecten de onderdelen uitgewerkt in het RealisatieOntwerp. Deze technische uitwerkingen vormen de handvatten voor alle vervolgstappen tijdens de RealisatieBegeleiding. Zo houden we tijdens eenverbouwing van een kantoor, grip op de vormgeving en functionaliteit. Van het eerste idee tot aan het laatste likje verf.De afwisseling tussen zittend en staand werken, dynamische zit oplossingen en de beweging tussen de verschillende werkplek oplossingen, zijn de kleine veranderingen om bewegen te stimuleren.De beweging op de werkplek draagt bij aan de vitaliteit van de medewerkers en stimuleert de interactie tussen de verschillende afdelingen.

Oud en Nieuw

Het contrast met de oude situatie en de gewenste zichtbaarheid, licht en beweging, zijn de kernwoorden waarmee de ontwerpers de uitdaging zij aangegaan. De oude situatie kenmerkt zich door een donkere gang met aanliggende gesloten kantoren. In de zoektocht om tot een pragmatisch ontwerp te komen, waarbij de structuur van het pand behouden werd, zijn veel bestaande lijnen behouden. Met enkele grote aanpassingen in de indeling en meer bescheiden toevoegingen van glas wanden, is de totaal beleving enorm veranderd.

De grote schilders in het verleden hebben het al vaak vastgelegd. De schoonheid van een rustige zee, maar ook het imposante van een woeste storm op zee. Dezelfde zee, met een zeer groot contrast. Zo kan leven met reuma ook zijn, rustige maar ook zeer zware periodes. Dit contrast, die kleuren en die beweging, in combinatie met de vormtaal uit het logo, zijn de inspiratie geweest voor het ontwerp. De rustige en woeste momenten komen juist naar voren in de dagelijkse beweging, een stukje fietsen, een brief op de post doen of een potje voetballen. Met knipoogjes naar die activiteiten, worden de medewerkers verleidt om in beweging te komen.

"Het uitgangspunt is om van binnen rust te ervaren en beweging te stimuleren."

Mike Thijssen
InterieurOntwerper

reuma nederland
De vormtaal uit het logo en het contrast van de kleuren zijn de inspiratie geweest voor het ontwerp.

reuma nederland
In de kantine is rekening gehouden met een rustig ontwerp en daarbij behorende speelse sfeerverlichting in bijpassende tinten.
reuma nederland
Reuma Nederland maakt het verschil met een werkplek die mensen in beweging brengt.
Reuma nederland
De afwisseling tussen zittend en staand werken, dynamische zit oplossingen en de beweging tussen de verschillende werkplek oplossingen, zijn de kleine veranderingen om beweging te stimuleren.
reuma nederland
De beweging op de werkplek draagt bij aan de vitaliteit van de medewerkers en stimuleert de interactie tussen de verschillende afdelingen.
  • reuma nederland
  • reuma nederland
  • reuma nederland
  • Reuma nederland
  • reuma nederland

Ook een complete no-nonsense aanpak?

Ga aan de slag met GRIP. Bekijk hieronder een aantal van onze oplossingen. Wil je graag kennismaken? Neem dan vrijblijvend contact op.

Terug naar projecten