Novo Nordisk Alphen a/d Rijn

GRIP heeft het project voor Novo Nordisk turn-key opgeleverd. Van ontwerp tot en met realisatie.

Neem contact op

In november 2019 werd in Alphen aan den Rijn de nieuwe Nederlandse vestiging van Novo Nordisk in gebruik genomen. Novo Nordisk is een wereldwijd gevestigde producent van farmaceutische middelen met een ontstaansgeschiedenis in Denemarken die dateert van begin 1900. GRIP werd ingeschakeld voor het functioneel ontwerp, voor vormgeving en voor bouwcoördinatie van de realisatie.

Vanwege het vertrouwelijke karakter van veel werkzaamheden en het gegeven dat er veel intern overleg plaatsvindt, vroeg de indeling van Novo Nordisk duidelijk om een ‘gesloten kantoorconcept’. Geen kantoortuinen dus maar ook niet alleen afgesloten kantoor- en overlegruimtes, daarvoor was de wens om een transparante werkomgeving te nadrukkelijk.

 

  • Klant Novo Nordisk
  • Doel Een gesloten ontwerp voor het vertrouwelijke karakter van de werkzaamheden
  • Locatie Alphen aan den Rijn
  • Opgeleverd 2019

De indeling van Novo Nordisk is gebaseerd op de specifieke kenmerken van de organisatie. Deze kenmerken noemen we ook wel het WORKDayNA. Door inzicht te krijgen in het WORKDayNA is het mogelijk een werkomgeving te creëren die naadloos aansluit bij de dagelijkse behoefte op de werkplek. Een onderdeel van het WORKDayNA is een digitaal medewerkersonderzoek.

ontwerp kantoorinrichting

De afzonderlijke kantoorruimtes zijn voorzien van glaswanden. Door deze glaswanden is er zicht op het atrium.

De glas-wanden zijn deels voorzien van afbeeldingen om inkijk tegen te gaan en privacy enigszins te waarborgen, vanwege de vele vertrouwelijke werkzaamheden.

Om multifunctioneel gebruik van de pantry’s te stimuleren, zijn deze uitgerust met beeldschermen.

Het zeer gebruiks-vriendelijke boekingssysteem draagt bij aan veelvuldig gebruik van de overlegruimtes.

Martin van Engelenburg
Directeur GRIP

"Vanuit het Deense hoofdkantoor werden duidelijke richtlijnen gegeven. Het assortiment van huisleverancier Holmris BB viel meteen in de smaak en in lijn met deze collectie werd een interieurontwerp bedacht"