• ontwerp kantoorinrichting
    De afzonderlijke kantoorruimtes zijn voorzien van glaswanden. Door deze glaswanden is er zicht op het atrium.

Novo Nordisk – Alphen aan den Rijn

Lange geschiedenis, modern bedrijf

In november 2019 werd in Alphen aan den Rijn de nieuwe Nederlandse vestiging van Novo Nordisk in gebruik genomen. Novo Nordisk is een wereldwijd gevestigde producent van farmaceutische middelen met een ontstaansgeschiedenis in Denemarken die dateert van begin 1900. GRIP werd ingeschakeld voor het functioneel ontwerp, voor vormgeving en voor bouwcoördinatie van de realisatie.

Vertrouwelijkheid is de sleutel

Vanwege het vertrouwelijke karakter van veel werkzaamheden en het gegeven dat er veel intern overleg plaatsvindt, vroeg de indeling van Novo Nordisk duidelijk om een ‘gesloten kantoorconcept’. Geen kantoortuinen dus maar ook niet alleen afgesloten kantoor- en overlegruimtes, daarvoor was de wens om een transparante werkomgeving te nadrukkelijk. De eikenhouten kasten zijn een mooi voorbeeld van de manier waarop gehoor werd gegeven aan beide wensen: de kasten fungeren als gesloten elementen in de overwegend transparante wanden. Op die manier werd een ruimtelijk effect bereikt en tevens gezorgd dat de veelal vertrouwelijke werkzaamheden ongestoord kunnen plaatsvinden. De gesloten kastelementen bieden bovendien bergruimte of anderszins ondersteunende faciliteiten, die afhankelijk van gebruik of functie flexibel in te delen zijn. De glaswanden zijn deels voorzien van afbeeldingen om inkijk tegen te gaan en privacy enigszins te waarborgen, vanwege de vele vertrouwelijke werkzaamheden. De kasten fungeren als gesloten elementen in de overwegend transparante wanden. Op die manier werd een ruimtelijk effect bereikt en tevens gezorgd dat de veelal vertrouwelijke werkzaamheden ongestoord kunnen plaatsvinden.

ConceptOntwerp en 3D visualisatie

Aan het einde van de eerste fase, het ConceptOntwerp, worden de getekende plattegrond en de collage samen het uitgangspunt om het geheel te visualiseren. Het digitaal model en de technische tekening presenteren we in 3D beelden. De film stellen we online beschikbaar, zodat deze net zo vaak bekeken kan worden als gewenst.

 

De indeling van Novo Nordisk is gebaseerd op de specifieke kenmerken van de organisatie. Deze kenmerken noemen we ook wel het WORKDayNA. Door inzicht te krijgen in het WORKDayNA is het mogelijk een werkomgeving te creëren die naadloos aansluit bij de dagelijkse behoefte op de werkplek. Een onderdeel van het WORKDayNA is een digitaal medewerkersonderzoek.

Vraag ons GRIP magazine aan of plan een kennismakingsafspraak!

Ben je benieuwd naar de interieurprojecten die wij reeds hebben mogen realiseren?
Ontvang vrijblijvend ons laatste GRIP interieurprojecten magazine of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Deze pagina delen