• ontwerp kantoorinrichting
    The separate office spaces are equipped with glass walls. These glass walls offer a view to the atrium.

Novo Nordisk – Alphen aan den Rijn

Long history, modern company

In November 2019, the new Dutch headoffice of Novo Nordisk was opened in Alphen aan den Rijn. Novo Nordisk is a Danish globally established pharmaceutical manufacturer with a history that starts in the early 1900s. GRIP was responsible for functional design, coordination of design and managing the realization.

Confidentiality is key

Due to the confidential nature of the core activities and the fact that many consultations takes place, the design of Novo Nordisk clearly required a “closed office concept”. The result is a non-open office space, but the desire for a layout with only closed offices and consulting areas. The closed cabinets, equipped with oak veneer, are a good example of the way both wishes have been fullfilled: the cabinets function as closed elements in the mainly transparent walls. In this way, a spatial effect is achieved, and confidential work is ensured as well. Finally, the cabinets also offer storage space and other supporting facilities, which can be flexibly arranged depending on use or function.

Clear expectations through 3D visualization.

The design is fully elaborated in 3D. For example, it is possible to move through the building before the first construction work has taken place. The interior design is determined on the basis of the images.

 

The layout of Novo Nordisk is based on the specific characteristics of the organization. At GRIP, we call these characteristics of an organization their WORKDayNA. Based on this WORKDayNA, it’s possible to create a working environment that seamlessly supports in the specific daily needs of the workplace.

The separate office spaces are equipped with glass walls. These glass walls offer a view to the atrium. The glass walls are partly provided with a pattern to prevent viewing and to guarantee some privacy, due to the many confidential activities that take place. To encourage multifunctional use of the pantries, they are equipped with screens.

Request our GRIP magazine without any obligation

Are you interested in the interior projects we already realized?
Receive our latest GRIP magazine without any obligation!

Deze pagina delen