In 5 stappen een moderne kantoorinrichting | Grip Interieurprojecten

Moderne kantoor inrichting

GRIP Interieurprojecten is gespecialiseerd in het realiseren van moderne kantoren. Doe hier inspiratie op!

Bekijk onze projecten

Zo creëer je een moderne kantoorinrichting

Een moderne kantoorinrichting straalt veel rust uit. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van strakke lijnen en strakke materialen. Denk hierbij aan gladde vloeren, open ruimtes en vooral neutrale kleuren. Met neutrale kleuren bedoelen we wit, grijs of zwart. Het creëren van een moderne inrichting is een hele uitdaging, aangezien er met veel zaken rekening moet worden gehouden om een moderne uitstraling te creëren. 

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar voor veel bedrijven geldt dat de vormgeving langer dan een jaar actueel moet zijn. Een ontwerp wat gebaseerd is op een trend is daarom niet wenselijk en niet duurzaam. De investering is dan in een korte tijd achterhaald en de uitstraling komt niet meer overeen met wat je als bedrijf wil uitstralen. De oplossing is het creëren van een actuele en moderne uitstraling die niet gebaseerd is op een trend. Dit zijn 6 aspecten van een kantoorinrichting die voor een moderne en tijdloze look zorgen:

1. Flexibele werkplekken

Om te beginnen heeft een modern kantoor flexibele werkplekken. Tegenwoordig is dit niet meer weg te denken aangezien mensen steeds meer flexibiliteit in hun werk willen en krijgen. Een kantoor waar diversiteit in werkplekken aangeboden wordt is een must in een modern kantoor.

Moderne kantoorinrichting

2. Kies de juiste verlichting

Verlichting is een belangrijke factor bij het creëren van een moderne kantoorinrichting. We hebben het hier niet alleen over de verlichting van de werkplek, maar ook de sfeerverlichting van het kantoor. Weg met de laboratoriumsfeer en kies verlichting die efficiënt en mooi is. Niemand wil werken onder TL balken.

Nova Nordisk Interieurontwerp

3. Het gebruik van glas

Ook een kantoor met veel open ruimtes heeft afbakening nodig voor het houden van vergaderingen of privacygevoelige werkzaamheden. Glas is in dit geval een ideale manier om ruimtes te scheiden. Het ziet er esthetisch goed uit en geeft de nodige afbakening. Toch nog iets meer privacy nodig? Gebruik dan raamfolie op het glas om te voorkomen dat mensen zomaar naar binnen kunnen kijken.

Glas in kantoor

4. Design meubels 

In een modern kantoor mogen design meubels niet ontbreken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen mooie design vergaderstoelen te gebruiken in de vergaderruimte en design bureaustoelen voor de medewerkers. Heb je een ontvangstruimte voor bezoek? Creëer een moderne uitstraling bij binnenkomst door het gebruik van design meubels. 

5. Milieuvriendelijke inrichting

Het is je vast niet ontgaan dat milieubewust ondernemen steeds belangrijker wordt. Dit zien we ook terugkomen in het interieur van kantoren. Veel planten of een karakteristieke groene wand zorgen ervoor dat de lucht wordt gezuiverd, de natuur naar binnen wordt gebracht en er meer zuurstof in de ruimte komt. Daarnaast heeft het ook nog eens een positieve invloed op de gemoedstoestand van de medewerkers.  

Berenschot Utrecht

6. Ruimte voor samenwerking en creativiteit

Een moderne kantoorinrichting moet ook ruimte bieden voor samenwerking en creativiteit. Creëer daarom speciale ruimtes of hoeken waar medewerkers kunnen brainstormen, overleggen en ideeën kunnen uitwisselen. Denk aan informele zithoeken met comfortabele banken en stoelen, of speciale brainstormruimtes met whiteboards en presentatiemogelijkheden. Door dergelijke ruimtes te integreren in het kantoor, stimuleer je samenwerking tussen collega’s en bevorder je een creatieve werkcultuur.

Daarnaast kunnen innovatieve technologieën, zoals interactieve schermen of samenwerkingssoftware, bijdragen aan een moderne en stimulerende werkomgeving. Deze tools kunnen de samenwerking tussen teams vergemakkelijken, zelfs als medewerkers op afstand werken.

Neem contact met ons op

Ben je op zoek naar een partij die een moderne kantoorinrichting voor je ontwikkelt die ook nog eens duurzaam is? Ons GRIP team bestaat uit gemotiveerde specialisten die geen uitdaging uit de weg gaan. We denken met je mee en zorgen ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Wij houden ervan om proactief te communiceren, zowel intern als richting onze klanten. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt.

Deze interieurs hebben wij mogen ontwerpen!

ontwerp kantoorinrichting
kantoorinrichting scherpenzeel
kantoorinrichting scherpenzeel
Berenschot
Kantoorontwerp
Berenschot Utrecht
grip interieurprojecten
Flynth Alphen aan den Rijn
concentratieruimten
kantoorruimte inrichten
van heugten directiekamer kantoorinterieur

Waar kunnen we je mee helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
kantoor interieur design