GRIP in de steigers - GRIP Interieurprojecten

GRIP in de steigers

GRIP interieurprojecten is verhuisd!

Vanaf 6 januari werken wij in ons nieuwe kantoor.

In de voorafgaande weken is veel werk verzet, in onze vorige blog was te lezen hoe het concept ontwerp vorm kreeg. In deze blog staan we stil bij het samenkomen van vormgeving en functionaliteit en hoe 3D beelden dit visualiseren.

3D laat geen twijfel bestaan!

De kleuren, materialen en producten geven middels de collages een heldere visie weer. Toch ontbreekt daarin de letterlijke vertaling naar de functionaliteit. Vlekken op een plattegrond markeren de verschillende behoeftes en activiteiten, de vlekken worden vervangen door concreet ingetekende elementen.

In het geval van GRIP interieurprojecten is de plattegrond opgebouwd uit verschillende zones; een gebied met diversiteit aan werkplekken voor de medewerkers die dynamisch willen en kunnen werken, focusruimte, presentatieruimte, overlegruimte, statische werkplekken voor systeem georiënteerd werk. 

GRIP is verhuisd

Afwijkend ten opzichte van de kantoren die wij vaak ontwerpen is het atelier waar producten, materialen en kleuren samenkomen voor de ontwerpen. Maar zo heeft elke organisatie zijn kenmerkende specifieke behoefte.

Een plattegrond geeft een duidelijk overzicht waar alles komt te staan, maar de 3D impressies geven pas echt een goed beeld hoe het gaat worden.

Eerdere blogs

Het ontwerp krijgt vorm!

Juist omdat wij als ontwerpers veel ideeën voorbij zien komen is het lastig om een selectie te maken. De eerste plaatjes zijn opgeslagen, materialen worden opgevraagd en schetsjes voor de indeling worden gemaakt.

Een ‘kapstok’ helpt de lijn vast te houden. Voor het kantoor kiezen we ervoor dat de kleuren de diverse functies en ruimtes aanduiden. De algemene ruimtes blijven neutraal, omdat daar ruimte moet blijven voor het ontwerpen voor onze opdrachtgevers. 

De presentatieruimte krijgt een kenmerkende blauwe basis. De kleur groen wordt gegeven aan de creatieve spreekruimte, daar waar ontwerpen kunnen groeien. De rode aarde kleur wordt toegewezen aan de focus ruimte, de ideale ruimte om jezelf terug te trekken en te kunnen concentreren.

De plaatjes blijven wellicht nog wat vaag, maar dit geeft een mooie basis om het ontwerp concreet te vormen. Dat is de volgende stap, plattegronden en een 3D impressie.

Is er genoeg ruimte, tijd en budget?

Voor we definitief kiezen, voor het pand dat wij op het oog hebben, moeten we natuurlijk wel weten of het past. Daarbij gaat het natuurlijk over de fysieke indeling, de planning, maar ook over de financiële mogelijkheden; de koop van het pand en de bijkomende kosten.

Op basis van de eerste indeling te schetsen is het mogelijk een indicatieve begroting op te zetten. De begroting en de koopsom vormen samen de totale kosten van het project, dat samen laat zien welke financiële ruimte we nodig hebben.

De planning is opgezet; we willen er 6 januari gaan werken, dus de activiteiten zijn vanaf dat moment terug gepland. Maar dat betekent ook dat we snel aan de slag moeten. Schrik niet, deze blog loopt een aantal weken achter…

Als interieurontwerpers worden we natuurlijk erg enthousiast van de kans om onze eigen werkplek vorm te geven. Het heeft dan ook niet lang geduurd voor de eerste ideeën al visueel worden uitgewerkt.  

GRIP interieurprojecten gaat verhuizen!

Dankzij het vertrouwen van onze opdrachtgevers, in onze manier van werken, is ons team de afgelopen jaren sterk gegroeid. Daarom kwam onze eigen huisvesting onder druk te staan: tijd voor een nieuwe stap.

Vanaf 6 januari gaan wij werken vanaf onze nieuwe locatie aan de Stationsstraat 76-b te Veenendaal. We kijken enorm uit naar de nieuwe mogelijkheden in ons nieuwe kantoor.

Komende tijd ervaren wij een interieurproject ook eens vanaf de kant van onze opdrachtgevers. Deze ervaringen zullen wij de komende tijd met jullie delen!

verhuizen

Pand

Eind 2018 werd al duidelijk dat wij op zoek moesten gaan naar nieuwe huisvesting. Het aantal projecten neemt toe, het aantal medewerkers ook en de ruimte voor al dit werk is te beperkt. Daarnaast is onze eigen werkplek niet langer representatief voor de balans tussen vormgeving en functionaliteit.

Net voor de zomer in 2019 treffen we het pand aan wat aansluit bij onze behoefte. Volledig casco, genoeg ruimte, juiste locatie, genoeg reden dus voor een tweede bezichtiging.

Deze pagina delen