Duurzame kantoorinrichting - GRIP Interieurprojecten

Duurzame kantoor inrichting

Hergebruik en revitaliseren kan worden ingepast in een interieurontwerp

Over GRIP

Voorkomen is beter dan genezen

Een duurzame kantoorinrichting lijkt soms te botsen met de idealen van een nieuwe en frisse werkomgeving. Natuurlijk is er tijdens de keuze voor producten en materialen rekening te houden met de impact op onze leefomgeving.

Onze interieurontwerpers gaan graag met een creatieve blik aan de slag met jouw huidige producten en materialen. Als onafhankelijke turn-key begeleider hebben wij geen belang om nieuwe producten toe te passen, alleen de juiste balans op de werkplek telt.

Boerenverstand geeft handvatten bij creëren van een duurzame kantoorinrichting. Bij het inrichten van een kantoor zal er onvermijdelijk een CO2 footprint worden achtergelaten.

Voorkomen is beter dan genezen, dit zijn de twee zaken waarmee de impact op milieu kunnen worden beperkt.

Hergebruik en revitaliseren kan goed worden in gepast in een nieuw interieurontwerp voor kantoor.

4 tips voor duurzaam hergebruik

 • Hergebruik op een andere plek

  Denk daarbij aan die kast die niet meer past qua kleur, maar prima in het archief dienst kan doen.

 • Revitaliseren

  Een bureaublad heeft vaak meer te leiden dan het onderstel. Wellicht kan deze prima worden ingezet met een nieuw blad en een onderhoudsbeurt aan het onderstel.

 • Hergebruik in een andere functie

  De bladen van een oude vergadertafel kunnen ook worden gebruikt als versteviging in een wand. Zo hoeft daar geen nieuw product voor te worden gebruikt.

 • Hergebruik door een ander

  De stoelen die niet meer passen omdat ze vloeken met de huisstijl kunnen een perfecte match zijn voor de startende ondernemer om de hoek.

kosten kantoorinrichting

CO2 impact afzetten

Hergebruiken wat mogelijk is, maakt een mooie start. Door lokale producten te kopen wordt het transport tot een minimum beperkt. Door de CO2 impact af te zetten tegen de verwachte gebruiksduur en restwaarde van het product, weet je of een product verantwoord te gebruiken is. Zo kan een kunststof (een aardolieproduct) duurzaam zijn, wanneer deze 20 jaar kan worden gebruikt en daarna gerecycled.

Duurzaam, circulair en milieubewust hebben het imago vertragend of kostenverhogend te werken in een interieurproject. Toch zijn er manieren om er, zonder te veel inspanning, rekening mee te houden. Een van die manieren is hergebruik uit demontage.

kantoorinrichting

Hergebruik uit demontage

Het is bijzonder dat veel materialen worden afgevoerd als waardeloze materialen, terwijl dezelfde soort materialen daarna als kostbare bouwmaterialen worden aangevoerd om mee te bouwen. Enkele voorbeelden zijn isolatiemateriaal, gipsplaten en spaanplaat.

Met een beetje creativiteit zijn materialen ook op nieuwe manieren in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan oude bureaubladen als versteviging van nieuwe wanden. GRIP interieurprojecten gaat graag de uitdaging aan om duurzame kansen in uw project niet te laten liggen!

duurzame kantoorinrichting

Vragen? Stel ze gerust!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
klein kantoor inrichten