ConceptOntwerp


ConceptontwerppictoRealisatieontwerppictoRealisatiebegeleidingpicto
ConceptOntwerp
Interieurontwerp in 3 D
RealisatieOntwerp
Uitwerking en details
RealisatieBegeleiding
Uitvoering


In elk interieur dat wordt ontwikkeld voor een opdrachtgever streeft GRIP interieurprojecten naar een perfecte balans tussen vormgeving en functionaliteit. Tijdens de eerste fase van een interieurproject: de ConceptOntwerp, doorlopen wij de stappen die leiden tot een passend en visueel eindresultaat. Alles start op basis van de juiste informatie.


WORKDayNa

Informatie zoals organigram, aantal medewerkers, benodigde faciliteiten, gewenste uitstraling en eisen, leggen we vast op één overzichtelijke pagina. Dit komt voort uit onze unieke onderzoeksmethode genaamd WORKDayNA. Planning, budget en kwaliteit hebben veel invloed op het project en het ontwerp, daarom worden samen de kaders en prioriteiten besproken.


Creatief Concept

Op basis van de informatie die we hebben verzameld gaan we aan de slag. Tijdens een creatieve sessie komen verschillende ideeën op tafel. Deze ideeën nemen we mee in de vervolgstappen die gezet worden. De verschillende behoeftes aan ruimtes en functies verdelen we
over het beschikbare aantal m2. Dit noemen wij een vlekkenplan. Soms kiezen we ervoor om het vlekkenplan te bespreken met de opdrachtgever. Zo kunnen we controleren of we op de juiste weg zitten. Afhankelijk van de relatie tussen de functies bepalen we de posities. Zo creëren we een optimale werkomgeving.


“GRIP heeft ons heel praktisch begeleid, van ontwerp keuzes tot hoe de ruimtes gebruikt worden; iets wat erg belangrijk is.”

Walter Wijdeven, HSO internationalCollage & Plattegronden

Een plattegrond met lijnen en vlekken laat nog veel aan de verbeelding over. Aan de hand van beelden, materialen en kleuren leggen we uit welke ideeën we hebben. Onze collages bouwen we zodanig op dat vrijwel alle onderwerpen worden belicht. Zo geven we voorbeelden van meubilair, vloeren, wanden en kleuren. Op papier is alles mogelijk, daarom schetsen we
de plattegrond eerst op papier. Voordat deze getoond worden, zetten we ze om in overzichtelijke digitale plattegronden.


Visualisatie

De getekende plattegrond en de collage vormen samen het uitgangspunt om het geheel te visualiseren. We tekenen geen dingen die niet mogelijk zijn maar in deze fase werken we nog geen technische details uit. Ons digitale model, de technische tekening, is niet voor iedereen gemakkelijk te begrijpen. Daarom presenteren wij deze in 3D beelden. De film stellen we online beschikbaar zodat deze net zo vaak bekeken kan worden als gewenst. Zo weet de opdrachtgever precies wat hij of zij kan verwachten.


Presentatie

Ondanks dat de collages, plattegronden en een 3D visualisatie een uitgebreid inzicht geven in het ontwerp, leggen wij graag uit op basis van welke kennis het voorstel tot stand gekomen is. Indien nodig passen wij de presentatie aan, zodat het gewenste resultaat visueel vaststaat. Zo is het eindresultaat voor iedereen duidelijk.


“Als conceptueel ontwerpster leg ik de creative basis voor jullie interieurontwerp.”

– Annemarie

Deze pagina delen