Eerste fase interieurproject bij GRIP interieurprojecten
ons team

ConceptOntwerp

Vormgeving en functionaliteit komt bij elkaar in plattegronden, collages en 3D visualisatie

Kennismaking en ConceptOntwerp

In elk interieur, dat wordt ontwikkeld voor een opdrachtgever, streeft GRIP interieurprojecten naar een perfecte balans tussen vormgeving en functionaliteit. Dit is niet alleen zichtbaar in het eindresultaat maar ook in het traject dat daaraan vooraf gaat.

Waar beginnen we mee?

Informatie zoals organigram, aantal medewerkers, benodigde faciliteiten, gewenste uitstraling en eisen, leggen we vast op één overzichtelijke pagina. Op basis van deze uitgangspunten worden ook het werkplekconcept en de processen van de organisatie besproken, zodat het ontwerp naadloos aansluit op de behoefte. Planning, budget en kwaliteit hebben veel invloed op het project en het ontwerp, daarom worden samen de kaders en prioriteiten besproken. Deze informatie wordt gevalideerd, zodat de uitgangspunten helder zijn. Op basis van deze input starten we met een creatieve sessie.

 

collage inrichting kantoor
Stap 1:

Creatief concept

Tijdens een creatieve sessie komen verschillende ideeën op tafel. Deze ideeën nemen we mee in de vervolgstappen die gezet worden. De verschillende behoeftes aan ruimtes en functies verdelen we over het beschikbare aantal m² (vlekkenplan). Afhankelijk van de relatie tussen de functies bepalen we de posities. Zo creëren we een optimale werkomgeving.

Stap 2:

Collage en plattegronden

Aan de hand van beelden, materialen en kleuren leggen we uit welke ideeën we hebben. Onze collages bouwen we zodanig op dat vrijwel alle onderwerpen worden belicht. Zo geven we voorbeelden van meubilair, vloeren, wanden en kleuren.

Stap 3:

Visualisatie

De getekende plattegrond en de collage vormen samen het uitgangspunt om het geheel te visualiseren. Ons digitale model en de technische tekening presenteren wij in 3D beelden. Zo weet de opdrachtgever precies wat hij of zij kan verwachten.

Stap 4:

Presentatie in 3D

Ondanks dat de collages, plattegronden en een 3D visualisatie een uitgebreid inzicht geven in het ontwerp, leggen wij graag uit op basis van welke kennis het voorstel tot stand is gekomen.

Voorlopig- en DefinitiefOntwerp
"Een goed ontwerp start met een goede kennismaking. Zo is ook het ontwerp van Onsnabrugge tot stand gekomen."
Mike Thijssen
InterieurOntwerper
Bekijk dit project

Bekijk ter inspiratie een aantal van onze projecten

Aan de slag met GRIP

Benieuwd wie voor jouw project aan de slag gaat?

Maak kennis met ons team!

Wat kost een kantoor interieur?

Bereken direct met onze rekentool!