Positie van een werkplek staat vaak haaks op de gevel

Zo staat ‘tie goed!

‘Het voelt gewoon niet goed’. Soms is het lastig te omschrijven waarom iets wel of niet goed staat. Bijvoorbeeld de positie of plaatsing van werkplekken. Is dit een kwestie van gevoel of zit hier meer achter? 3 redenen waarom een werkplek vaak haaks op de gevel staat.

Licht inval 

Het zonlicht van buiten is soms lastig te reguleren, zelfs met zonwering. Door de werkplek haaks op de gevel te plaatsen heb je minder kans op hinderlijk achterlicht of reflectie op je beeldscherm.

gevoel op de werkplek

Zicht op gevaar

Vanuit ons oerinstinct houden we de omgeving goed in de gaten op naverend gevaar. Wellicht nu met minder gevaar, vinden wij het nog steeds fijn om zicht te hebben op mensen die ons naderen. Niet altijd, maar vaak is een deur van een kantoorruimte parallel aan de gevel. Met het haaks op de gevel plaatsen van een werkplek zijn naderende mensen vaker in je ooghoek zichtbaar.

Meer uitzicht

Naast het zicht op ‘gevaar’ is uitzicht ook een mooie bijkomstigheid die veel mensen waarderen op de werkplek. Door werkplekken haaks te plaatsen hebben meer werkplekken dit voordeel.

Een goed ontwerp is niet alleen een kwestie van gevoel; veel zaken zijn feitelijk te onderbouwen. Door met rationele kennis te ontwerpen creëert GRIP interieurprojecten plattegronden en indelingen die goed voelen. Wij geven GRIP op vormgeving én functionaliteit.

Deze pagina delen