Online medewerkersonderzoek over de werkplek

Goed onderzoek is de basis voor een passend interieurontwerp

Geen oplossingen maar problemen!

Hoe geef je de juiste informatie aan een interieurontwerper? Een interieurontwerp wordt gebaseerd op een Programma van Eisen, daarin staat omschreven waar een ontwerp aan moet voldoen. Maar hoe kom je tot een inhoudelijk programma van eisen?

Alle informatie is aanwezig binnen een organisatie, het moet alleen nog gevonden worden. GRIP interieurprojecten gebruikt daarvoor een online onderzoek. Het is belangrijk om niet te vragen naar gewenste oplossingen, maar juist naar de feitelijke activiteiten en problemen. Vreemd? Dat zit zo: medewerkers zijn geneigd oplossingen aan te dragen binnen de kaders die gebaseerd zijn op aannames, zoals haalbaarheid en beschikbare mogelijkheden.

Door een combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve vragen te stellen komen de feiten op tafel. Dit inzicht, biedt overzicht, waarop een goed uitzicht kan worden gecreëerd. Zo ontstaat een Programma van Eisen dat niet is gevuld met oplossingen gebaseerd op aannames, maar kaders gebaseerd op feiten.

Een passend ontwerp kan alleen tot stand komen op basis van een goed onderzoek, GRIP interieurprojecten helpt daar graag bij. Weet jij wat de werkplekbehoefte is binnen jouw organisatie?

werkplekonderzoek

Deze pagina delen