Realitisch budget: wat kost een kantoorinterieur per m2?

Wat kost een kantoorinterieur per m2?

Kom in 5 stappen tot een realistisch interieur budget.

‘Interieurprojecten lopen altijd uit met de kosten!’ Wordt een interieurproject onderweg altijd kostbaarder dan ingeschat? Of is de inschatting vooraf niet realistisch geweest? En hoe kom je dan tot een realistische inschatting?De kosten van een interieurproject zijn niet 1-op-1 om te zetten naar een bedrag per m2. Om een goede budget indicatie te maken doorlopen wij 6 stappen.

Stap 0 - Een onafhankelijke partner kiezen

De meeste dienstverleners in onze sector pakken marges of opslagen over materialen, meubels en werkzaamheden. Bij GRIP interieurprojecten begrijpen we hoe belangrijk het is om het juiste kantoor- en werkplekconcept te kiezen voor jouw organisatie, doordat wij onafhankelijk werken kunnen wij ons volledig focussen op wat het beste is voor jullie, als adviserende partij staan we naast jullie. Daarom rekenen wij geen marges of opslagen en betaal je alleen voor onze projectdienstverlening. 

Stap 1 – Maak een onderwerpen lijst

Bepaal welke onderdelen van toepassing zijn in het interieurproject. In onze vorige blog geven wij 14 onderdelen waaruit een budgetindicatie bestaat. Denk daarbij aan vloer, plafonds, wanden, meubilair, raambekleding etc. Vergeet niet dat ook projectkosten, zoals ontwerp, begeleiding en verhuizing een onderdeel zijn van de kosten.

Stap 2 – Bepaal prijs- en kwaliteitsniveau

De prijs per m2, van bijvoorbeeld een vloer, is sterk afhankelijk van het gewenste kwaliteitsniveau. Een pvc-vloer is misschien voor €32,- per m2 te leveren en te leggen, terwijl een parketvloer misschien wel €82,- per m2 kost. 

Enkele voorbeelden:

  • Vloer               €30,- - €85,- m2
  • Plafond           €27,- - €45,- m2
  • E-installatie    €75,- - 175,- m2 (E is Elektrotechnisch)

Let op! Niet alleen de kwaliteit heeft invloed op de prijs per m2, maar ook de omvang van het project en bijvoorbeeld de mogelijkheid tot hergebruik. Voor meubilair is het realistischer om een bedrag per werkplek te berekenen.

wat kost een kantoorinterieur per m2

Stap 3 – Vermenigvuldigen en optellen

Wanneer je achter alle onderwerpen een prijsniveau hebt bepaald ben je in staat per onderwerp te bepalen welk budget je moet hanteren. Deze bedragen kan je daarna simpelweg optellen.

Stap 4 – Houd rekening met 10% onvoorzien

Ondanks dat deze manier van berekenen een realistische inschatting geeft zijn er diverse factoren die invloed hebben op de uiteindelijke kosten.  

Stap 5 – Wees realistisch

Geschrokken van het bedrag onder aan de streep? Blijf realistisch, ga niet aan de slag met je interieurproject met de gedachten ‘wij kunnen het wel voor minder’. Velen die je voor zijn gegaan kunnen bevestigen: aanvullend budget zoeken is eenvoudiger dan proberen een project binnen een te klein budget te krijgen. Dan hebben we het nog niet eens over de ongewenste concessies die dan gedaan moeten worden.

GRIP interieurprojecten is in staat vooraf een realistische indicatie te geven van projectkosten. Alleen op die manier is het mogelijk om controle te houden van eerste ideeën tot en met de oplevering. 

Benieuwd hoe wij grip kunnen houden op jouw interieurproject? Laat ons vrijblijvend een kostenindicatie calculeren voor jouw interieurproject.


Deze pagina delen