Demarcatie bij een huisvestingsproject en interieurtraject

Waarom kan een huisvestingsproject niet zonder demarcatie?

‘De·mar·ca·tie’, een woord dat je niet zo vaak hoort. Het betekent zoveel als grenzen bepalen of afbakenen. Tijdens een verhuizing of verbouwing kan er van alles tussen wal en schip vallen. Hoe zorg je ervoor dat alles naadloos op elkaar aansluit bij een interieurtraject?

Afstemmen van demarcatie start al bij de eerste activiteiten rond huisvesting. Zo is het van groot belang om als huurder/verhuurder, koper/verkoper een duidelijk overzicht toe te voegen aan een overeenkomst. Denk daarbij aan afspraken zoals opleverniveau, onderhoudskosten, verzekeringen etc.

Binnen een interieurontwerp worden heel veel onderwerpen op elkaar afgestemd. Maar wie levert de speciale verlichting en wie monteert deze? Wie plaatst de keuken en wie sluit deze aan? Drie tips:

Specificeer

Door een interieurontwerp volledig uit te werken komen alle onderdelen aan bod. Zo is duidelijk af te stemmen welke product en diensten van toepassing zijn.

Bespreek

Maak onduidelijkheden bespreekbaar door dit deze centraal op tafel te leggen. Vraag gerust welke voorwaarden geregeld moeten zijn door derden bij het leveren van een dienst of product.

Ervaring

De praktijk is de beste leerschool. Op basis van deze ervaringen zijn veelvoorkomende situaties vooraf helder uit te splitsen. Bouw daarom op de ervaring van mensen die dit vaker hebben gedaan.

Op basis van bovenstaande punten zijn conceptvoorstellen in te zetten voor huur- en koopovereenkomsten. Door de specificaties helder op tekeningen, deelontwerpen, te plaatsen sluiten de werkzaamheden binnen het interieurtraject naadloos op elkaar aan.

Voorkom verrassingen die leiden tot extra of dubbele kosten, omdat producten of diensten niet of dubbel worden geregeld en berekend. Demarcatie is de sleutel tot een interieurtraject waar je van het begin tot het einde GRIP op hebt.


“GRIP heeft ons geadviseerd en bijgestaan, van ideevorming tot en met uitvoering. Quattri is daarmee weer helemaal klaar voor de toekomst!””

Franks van Elsland, Quattri ConsultantsNeem contact met mij op en vertel mij wat je vragen zijn. Ik help je graag

– Martin, eigenaar en interieurontwerper

Deze pagina delen