Thuiswerken en op kantoor zonder drempels | Grip interieurprojecten

Thuiswerken en op kantoor zonder drempels

Tijd om te schakelen!

Thuiswerken zal een onderdeel worden van het huisvestingsbeleid en werkplekinrichtingen. Welk gevaar ligt op de loer bij het 'schakelen' tussen de verschillende werkplekken?

Tijd verliezen aan het vinden van bestanden, gebrek aan overzicht bij het wisselen tussen programma's op een enkel scherm of lichamelijke klachten door een eentonige houding; allerlei zaken die op de gemiddelde kantoorwerkplek goed zijn geregeld.

Eenduidigheid helpt om de wisseling tussen werkplekken soepel te laten verlopen. Werkplekinrichtingen en interieurontwerpen zullen zich daarom niet langer beperken tot alleen het kantoorpand. Voorzieningen zullen gelijk of in elkaars verlengde moeten liggen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van dezelfde dubbele beeldschermen of zit/sta werkplekken voor thuis.

Wat levert het op of wat gaat het kosten? Het minder aantal te gebruiken m2 op kantoor, vallen weg tegen de investeringen die nodig zijn voor de thuiswerkplekken. Waarom is het dan toch interessant? Thuiswerken verminderd de reistijd en de reiskosten, het levert meer privétijd op, het biedt afwisseling en is flexibel! Iedereen kan zelf verder invullen welke positieve effecten het nog meer heeft!

Past dit bij ons bedrijf? Dat is sterk afhankelijk van het WORKDayNA van je organisatie. Middels een digitaal medewerkersonderzoek zijn de activiteiten en werkplekbehoeften goed in kaart te brengen. Op basis van die informatie ben je in staat een passend interieurontwerp te maken, voor op kantoor én voor thuis.


Deze pagina delen