Bied passende diversiteit aan werkplekken op kantoor

Snoeiseizoen in de kantoortuin

Diverse organisaties hebben in de afgelopen jaren de keuze gemaakt om op grote schaal de kantoortuin te introduceren. Met de huidige inzichten lijkt het erop dat er sprake is van wildgroei in deze netjes aangelegde tuinen. Tijd om te snoeien! 

Net zoals in een echte tuin verdient snoeien de nodige aandacht. Te grondig aan de slag gaan, maakt meer kapot dan je lief is. Zo ook met de herwaardering van de kantoortuin. Deze werkomgeving biedt voor vele mensen een passende werkplek. Gebrek aan focus, geen werkplek kunnen vinden en het missen van ondersteunende faciliteiten bij werkzaamheden zijn daarentegen ook geluiden die we steeds vaker horen. We snoeien alleen de uitlopers die voorbijgaan aan het doel. Een kantoortuin is geen doel op zich.

In een balanswerkplek kan de kantoortuin één van de vele mogelijkheden zijn om aan te sluiten bij de behoeftes van de diverse mensen en hun werkzaamheden. Aangevuld met de juiste hoeveelheid overlegruimtes, focuswerkplekken, belmogelijkheden, teamruimtes, scrumruimtes, samenwerkruimtes enz. kan een ideaal uitgebalanceerde werkplek worden benaderd. 

De balans tussen deze diverse werkmogelijkheden dient afgestemd te worden op de mensen en de processen die we willen ondersteunen. Wanneer we rekening houden met het feit dat processen kunnen veranderen, weten we ook dat de behoefte binnen een werkomgeving kan veranderen. De balans creëren voor de behoefte van vandaag is daarom slechts het begin. Dynamisch blijven om de balans in veranderende omstandigheden terug te vinden geeft de echt winst.

Met onze ervaring geven wij GRIP op de balans tussen vormgeving en functionaliteit.

Zo brengen wij uw organisatie tot bloei.

Deze pagina delen