Maak heldere afbouw afspraken bij huur- of koopovereenkomst.

Roze wolk

In het enthousiasme van een komende huur of koopovereenkomst is 'the sky' vaak 'the limit'. Verhuurder of verkoper doet tegemoetkomingen en huurder of koper leeft in een roze wolk. Het risico van verschillende verwachtingen is groot, want wat mag en kan je verwachten op het moment dat je de sleutel krijgt?

Het antwoord ligt in het vaststellen van de juiste details en afspraken. Nog te vaak zijn er geen bijlage toegevoegd aan overeenkomsten waar helder wordt omschreven wat het afleverniveau is op het moment van de sleuteloverdracht.

Een volledig interieurontwerp opnemen is te vroeg, tot een overeenkomst komen is vaak al hectisch genoeg. Er zijn slimme kaders af te spreken die later nog ruimte geven voor verdere afstemming. 

nieuw pand

TIP! Wordt bijvoorbeeld de vloer afgewerkt door de verhuurder of verkoper? Benoem dan naast het product ook het beschikbare budget, de invloed van de huurder/koper op de keuze en eventueel de vrijheid om zelf over het budget te beschikken. Op die manier hoeft er nog geen overhaaste keuze te worden gemaakt.

GRIP interieurprojecten adviseert graag vanaf het moment van de zoektocht en onderhandelingen. Zo houden we grip op de balans tussen vormgeving en functionaliteit op een nieuw kantoor vanaf het eerste moment.

Deze pagina delen