Overleg met alle betrokken partijen om de planning te beheren

Met projectmanagement is de planning te beheren bij interieurprojecten

Smeermiddel.

Ooit een mierennest van dichtbij bekeken? Het is bijzonder dat die beestjes niet de hele tegen elkaar op botsen. Het ziet eruit als een geoliede machine. Wanneer er tijdsdruk is bij de realisatie van een interieur kan de planning stroef verlopen.

Met deze drie tips verloopt de uitvoering gesmeerd:

  1. Vraag de benodigde tijd op bij leveranciers. Een leverancier weet niet alleen veel over zijn of haar product maar ook hoeveel tijd de levering en plaatsing in beslag neemt. Door de montage-tijd niet zelf in te schatten maar op te vragen, kan een realistische planning tot stand komen. Bovendien wordt de betrokkenheid van de leverancier hiermee vergroot.
  2. Verkrijg inzicht in het levering en montage. Door te weten welke ruimte er letterlijk en figuurlijk nodig is voor levering en montage, moeten sommige werkzaamheden na elkaar gepland worden en kunnen andere daarentegen prima tegelijkertijd worden uitgevoerd.
  3. Vertrouwde leveranciers. Wanneer leveranciers vaker met elkaar gewerkt hebben zijn ze vertrouwd met elkaars manier van werken. Door deze voorkennis zijn ze beter in staat om voorbereidingen te treffen om het elkaar makkelijker te maken. Dit scheelt vaak veel tijd.

Om een geoliede realisatie te bewerkstelligen heb je grip nodig op ontastbare zaken. Door hier vroegtijdig in het project rekening mee te houden, ontstaat controle op de planning.

GRIP houden op uw project

Deze pagina delen