Integreer kastruimte op de werkplek binnen een kantoor

Opgeruimd staat netjes!

Trek eens een kast open op jouw werkplek, grote kans dat 1 op de 2 kasten (gedeeltelijk) leeg staat. De behoefte aan kastruimte is binnen kantoren de laatste jaren aanzienlijk afgenomen. Ondanks deze afname blijft er vaak wel een behoefte om papieren of kantoorspullen op te slaan. Maar op welke manier zijn deze kasten goed te plaatsen in een functionele werkomgeving?

Er is geen behoefte aan een kast, maar aan de ruimte die hij biedt; bijvoorbeeld voor archief, naslagwerk, kantoorartikelen of lopende administratie. Wanneer duidelijk is wat de functie is kan er ook een betere keuze worden gemaakt in de vorm van een kast. Met onderstaande weetjes kijk je in de toekomst ongetwijfeld anders naar kasten.

Open en dicht

De vorm van een kast heeft ook invloed om het gedrag, zo blijft een roldeurkast vaker open staan dan een kast met deurtjes. Een kast met deurtjes heeft als nadeel meer ruimte nodig te hebben om te openen. 

opgeruimd staat netjes

Goed geluid 

Met het toepassen van een geperforeerde deur met akoestisch materiaal, of een gestoffeerde achterzijde kan een kast bijdragen aan de akoestiek.

Creëert ruimtes

Met het toepassen van kasten op de juiste plekken kan een kantoor ruimtelijk blijven ogen, terwijl er wel visuele en akoestische rust ontstaat.

Combineer met groen

Wanneer er minder kastruimte nodig is, zijn ze ook in een lage variant te plaatsen waarop planten kunnen worden geplaatst.

Combineer met een andere functie

Een kast met een hoogte van 110cm kan ook worden voorzien van een werkblad, een ideale plek voor kort overleg. Twee vliegen in één klap.

Tijdens de eerste inventarisatie wordt de behoefte aan kastruimte al besproken. Door hier tijdens het ConceptOntwerp bewust over na te denken kan kastruimte een geheel vormen met de kantooromgeving. Wij geven GRIP op vormgeving én functionaliteit.

Deze pagina delen