Maak gebruik van materialen uit demontage

Met de botte bijl

Duurzaam, circulair en milieubewust hebben het imago vertragend of kostenverhogend te werken in een interieurproject. Toch zijn er manieren om er, zonder te veel inspanning, rekening mee te houden. Een van die manieren is hergebruik uit demontage.

Met 'de botte bijl' worden veel oude situaties simpelweg gesloopt om ruimte te maken voor het nieuwe interieur. Al het oude eruit en volledig nieuw erin. Het is bijzonder dat veel materialen worden afgevoerd als waardeloze materialen, terwijl dezelfde soort materialen daarna als kostbare bouwmaterialen worden aangevoerd om mee te bouwen. Enkele voorbeelden zijn isolatiemateriaal, gipsplaten en spaanplaat.

hergebruik

Wanneer sloop wordt uitgevoerd als demontage met gescheiden afvalstromen, is het zinvol om in kaart te brengen welke materialen kunnen worden hergebruikt. Deze materialen kunnen worden opgeslagen en opnieuw worden ingezet.

Met een beetje creativiteit zijn materialen ook op nieuwe manieren in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan oude bureaubladen als versteviging van nieuwe wanden. GRIP interieurprojecten gaat graag de uitdaging aan om duurzame kansen in uw project niet te laten liggen!

Deze pagina delen