Een passende planning bij een kantoorinrichting geeft rust

“Maak haast als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt”

Bovenstaande tegeltjes wijsheid klinkt natuurlijk mooi, maar hoe zorg je er nu voor dat je interieurproject binnen de planning wordt afgerond?

Voor dat de realisatie van een bedrijfsinterieur kan starten is er veel informatie nodig. Een meubelleverancier kan niet eerder een order aannemen voor alle specificaties compleet zijn. Bij een gebrek aan deze informatie kan de planning in gevaar komen. Twee sleutels om dit te voorkomen zijn:

Achteruit plannen
De realisatie plannen is mogelijk op basis van voorgaande werken. Op deze manier start je de planning op de eerste dag in gebruik en vanaf daar wordt terug gepland. Zo wordt duidelijk wanneer de planning moet starten.

Plan besluiten
Een meubel kan wel 12 weken levertijd hebben. Dat betekent dat er uiterlijk 14 weken voordat de plaatsing in de planning staat het meubel moet worden besteld om geen druk op de planning te krijgen. Naast het uiterlijke bestelmoment kunnen ook akkoord op een realisatieontwerp, offerte aanvraagtijd en besluitvorming worden opgenomen in de planning.

Met deze aanpak verlies je geen moment de controle over de planning. Aan de hand van de planning weet je precies wat er besproken moet worden en welke keuzes op welk moment moeten worden gemaakt.

Het is hoog tijd voor GRIP!

Deze pagina delen