Start met een realistische begroting voor een interieurproject

Maak een realistische begroting voor uw interieurproject

Reken er maar niet op! 

Hoeveel mag een interieurproject kosten? ‘Kun je rekenen? Reken er dan maar niet op!’ Met dergelijke uitspraken wordt enthousiasme rondom een nieuwe werkomgeving regelmatig in de kiem gesmoord. 

Drie sleutels tot een passende begroting voor een interieurproject voor uw kantoor.

1. Per element 

Door alle elementen (bijvoorbeeld vloeren, installaties, meubels enz.) afzonderlijk te begroten ontstaat er een helder beeld van de samenhang van kosten.

2. Stelposten 

Stem de stelpost per m2 af op de verwachting.  De inschatting per m2 dienen in verhouding te zijn met de gewenste kwaliteit en met de beschikbaarheid die samenhangen met de planning.

3. Voorgaande werken

Prijzen variëren sterk, daarom is het belangrijk de stelposten af te stemmen op voorgaande werken. Betrek een onafhankelijke adviseur die op de hoogte is van markconforme stelposten. Zo kom je niet bedrogen uit.

Praten over geld is lastig. Budget, kwaliteit en planning zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om tot een realistisch ontwerp te komen is het belangrijk dat er duidelijke kaders zijn gesteld, want ‘the sky’ is niet ‘the limit’. GRIP interieurprojecten geeft hier antwoord op door onafhankelijk inzicht te geven middels een realistische begroting.

Met duidelijke kaders voor budget, kwaliteit en planning is GRIP in staat de perfecte balans tussen vormgeving en functionaliteit te vatten in een interieurproject. 

Daar kan je op rekenen.  

Deze pagina delen