Bepaal de juiste transparantie van glasfolie voor kantoor

Glasfolie in een goed interieurplan

Lekker gluren! Of is dat juist niet de bedoeling?

Glazen wanden geven een interieur een transparant karakter, maar kunnen soms ook onhandig of onwenselijk zijn.

Nieuwsgierige blikken tijdens een persoonlijk gesprek of gedurende een presentatie waarin vertrouwelijke informatie gedeeld wordt; op zulke momenten kunnen prachtige glaswanden heel hinderlijk zijn. Enkele oplossingen op een rijtje

  1. Raamfolie

De oplossing met -al dan niet transparant- folie op glas wordt veel toegepast. Naast een ‘strook’ op glas zijn de mogelijkheden in kleur en vorm eindeloos. Signing op glas kan ook worden gebruikt voor interne communicatie, bijvoorbeeld door middel van een ruimtenummer of -naam.

  1. Aan/uit folie

Al geruime tijd is er glas verkrijgbaar dat middels een schakelaar te matteren is. Erg handig om een ruimte visueel af te sluiten. Deze bijzondere functie is sinds kort ook beschikbaar in folie!

  1. Raambekleding

Inbetweens, jaloezieën en paneelgordijnen zijn voorbeelden van veelgebruikte raambekleding. Deze middelen kunnen tevens ingezet worden om -tijdelijk- het zicht te onttrekken aan een kantoor of vergaderruimte.

Wanneer reeds bij aanvang van een conceptontwerp wordt nagedacht over de gewenste vorm van transparantie, kan dit worden meegenomen in het totaal-beeld. Zo kan voorkomen worden dat oplossingen die in een later stadium geïmplementeerd worden, afbreuk doen aan de uitstraling van je kantoor.

Glashelder!

GRIP op uw interieurarchitect voor kantoor

Deze pagina delen