Een inspirerend kantoor gaat verder dan een goed ontwerp - GRIP Interieurprojecten

Een inspirerend kantoor gaat verder dan een goed ontwerp

5 tips om harten van je medewerkers te winnen!

Diverse sectoren hebben moeite met het juiste personeel vinden en vast te houden. Een prettige werkplek maakt daarin het verschil. Hoe mooi of gezellig het interieur ook is, de manier waarop je met elkaar omgaat is minstens zo belangrijk. Daarom 5 tips:

 1. Toon oprecht belangstelling
  “Heb je even?”. De medewerker staat met één been over je drempel. Natuurlijk heb je dat! Zet je mobiele telefoon uit, klap je laptop dicht, sluit de deur en draai je naar hem toe. Luister, onderbreek de medewerker niet en stel belangstellende vragen.
 2. Stel je kwetsbaar op
  Ja, ook jij bent niet perfect. Al sta je hoger in de hiërarchie, je hebt niet altijd gelijk en je maakt fouten. Ga dan met de billen bloot en vertel wat je gaat doen om het daarna te voorkomen. Je zult zien dat het respect voor jou niet afneemt maar juist toeneemt.
 3. Onthoud verjaardagen
  Wacht niet tot je de taart op de tafel ziet verschijnen maar feliciteer de medewerker zodra je hem ziet. Zet de verjaardagen in je agenda. Nog handiger, zet een herinnering een dag eerder. Beter te vroeg dan te laat.
 4. Deel schouderklopjes uit
  Schouderklopjes doen het erg goed op de werkvloer. Het toont dat je weet wat er speelt. Als je medewerkers het zien dan willen ze het ook! Val een medewerker echter niet af ten overstaan van de groep.
 5. Laat je gezicht regelmatig zien
  Het is verleidelijk om op je kantoor te blijven zitten als het druk is. Maar hoe minder ze je zien hoe minder ze je gaan missen. Een potje tafelvoetbal of darten in de pauze is een gemakkelijke manier om op een ontspannen manier contact op te bouwen.

Stem fysieke omgeving, faciliteiten en cultuur op elkaar af. Dit noemen wij een integraal ontwerp. Vind je dit vaag? Wij geven er graag grip op!


Deze pagina delen