Duurzaam nepnieuws.
Vanuit de gedachte van het ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’, worden veel interieurprojectengetoetst op duurzaamheid. Wat is echt duurzaam en wat is duurzaam nepnieuws?
Diverse normen en waarde zijn in het leven geroepen om inzicht te geven in een ‘groene’ manier van het tot stand brengen van een bouwproject, denk daarbij aan de Cradle2Cradle filosofie of de BREEAM-certificering. Vergeet hierbij nooit dat de certificering op zich geen doel is.
Boerenverstand geeft handvatten bij creëren van een werkplek met oog voor de omgeving en het milieu. Bij het inrichten van een kantoor zal er onvermijdelijk een CO2 footprint worden achtergelaten. Voorkomen is beter dan genezen, dit zijn de twee zaken waarmee de impact op milieu kunnen worden beperkt.
Voorkomen
Hergebruiken wat mogelijk is, maakt een mooie start. Door lokale producten te kopen wordt het transport tot een minimum beperkt. Door de CO2 impact af te zetten tegen de verwachte gebruiksduur en restwaarde van het product, weet je of een product verantwoord te gebruiken is. Zo kan een kunststof (een aardolieproduct) duurzaam zijn, wanneer deze 20 jaar kan worden gebruikt en daarna gerecycled.
Genezen
Compenseren kun je leren. Wanneer het wenselijk is dat zelfs de ‘te verantwoorde’ CO2 foodprint wordt opgeheven, zijn er diverse organisaties die de CO2 impact berekenen. Daarna planten zij het aantal bomen planten om de CO2 impact te compenseren.
Vanaf het eerste interieurontwerp in 3D tot de eerste dag in een nieuwe omgeving, houdt GRIP interieurprojecten vanzelfsprekend de impact op het milieu in de gaten door producten te toetsen op oorsprong en hergebruik.
Maak van duurzaamheid geen nepnieuws, maar ga er oprecht mee aan de slag.
GRIP Interieurprojecten in Veenendaal: uw interieurarchitect voor kantoor