Neem de medewerkers mee in het proces

5 vragen aan je medewerkers

Een verbouwing of verhuizing is nooit een doel op zich. Een interieurproject is pas geslaagd, als er meetbare verbetering is. Deze verbetering kan liggen in de werksfeer, resultaten of productiviteit. Naast interieurontwerp en bouwbegeleiding vindt er ook verandermanagement plaats. Een goed vertrekpunt, om deze verbeteringen te realiseren, is om de juiste vragen te stellen.

1 - Werkritme

Het is goed om zicht te hebben wie er, wanneer, wel of niet is. Zo kan er rekening worden gehouden met bezetting en druk. 

2 - Activiteiten

Door de activiteiten in kaart te brengen, kan er worden bepaald welke werkomgeving daar het beste bij ondersteunt. Dit kan resulteren in een diversiteit aan werkplekken.

verandermanagement

3 - Voorzieningen

Welke voorzieningen (zoals printer, whiteboard enz.) gebruik je dagelijks? En welke voorzieningen zouden jou nog beter ondersteunen? Met deze vragen wordt voorkomen dat voorzieningen tussen wal en schip vallen.

4 - Beleving

Zo veel mensen, zo veel wensen. Uiteraard is het niet mogelijk om gehoor te geven aan alle wensen. De vraag naar ideeën voor sfeer en beleving kan een schat aan inspiratie opleveren.

5 – Kansen en risico’s 

Weet wat er leeft. Verandering is spannend, daarom is het goed om te vragen welke kansen en ook risico’s medewerkers zien. Inspelen op deze uitkomsten creëert een situatie waarin verandering gemakkelijker tot stand komt.  

Met oog voor mens, methode en middelen gaat GRIP interieurprojecten van start met een onderzoek om daarna een passend interieurontwerp te maken. Daarnaast is zorg voor het proces tot de eerste dag in een nieuw kantoor wat het werkelijke verschil maakt. Een integrale aanpak waar verandermanagement, ook wel changemanagement, geen bijrol maar een hoofdrol speelt. 

Deze pagina delen