Duurzaam start met slim hergebruik van bestaande materialen

4 tips voor duurzaam hergebruik

Duurzaam lijkt soms te botsen met de idealen van een nieuwe en frisse werkomgeving. Natuurlijk is er tijdens de keuze voor producten en materialen rekening te houden met de impact op onze leefomgeving. Veel gemakkelijker is het om te starten met hergebruik.

Tijdens het maken van een interieurontwerp is het goed om zonder belemmeringen een optimale balans te maken tussen vormgeving en functionaliteit. Om hier op voorhand al rekening te houden met hergebruik kan aan de functie voorbij gaan. Een betere wereld begint bij onszelf, daarom is de volgende stap een prima moment om te denken aan duurzame keuzes.

1. Hergebruik op andere plek

Denk daarbij aan die kast die niet meer past qua kleur, maar prima in het archief dienst kan doen.

2. Revitaliseren

Een bureaublad heeft vaak meer te leiden dan het onderstel. Wellicht kan deze prima worden ingezet met een nieuw kleur blad en een onderhoudsbeurt aan het onderstel.

3. Hergebruik in een andere vorm

De bladen van een oude vergadertafel kunnen ook worden gebruikt als achterhout in een wand ter versteviging. Zo hoeft daar geen nieuw product voor te worden gebruikt.

4. Hergebruik door een ander

De stoelen die niet meer passen omdat ze vloeken met de huisstijl kunnen een perfecte match zijn voor de startende ondernemer om de hoek. 

Onze interieurontwerpers gaan graag met een creatieve blik aan de slag met uw huidige producten en materialen. Als onafhankelijke turn-key begeleider hebben wij geen belang om nieuwe producten toe te passen, alleen de juiste balans op uw werkplek telt.

tips voor hergebruik
Deze pagina delen